avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... S.R.L. care isi schimba anual Proprietarul, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

S.R.L. care isi schimba anual Proprietarul, administratorul dar si sediu-Pentru a fugii de raspundere

Am castigat in instanta ,,Tribunal ,, impotriva firmei ,,RRRR, un proces civil recuperare drepturi salariale si concediu de odihna in valoare de 23000 lei. Hotarare ramasa definitiva dupa cele 1o zile in care putea fii atacata. Procesul a inceput in 2012 si sa terminat in Aprilie 2014. In tot acest timp Fostul patron al firmei ,,RRRR,, a dat firma legal,,Registrul Comertului,, unei altei persoane pe care nu o cunosc. Acea persoana a devenit administratorul firmei ,,RRRR,,- Si-a schimbat si sediul firmei. Astazi am constatat ca si acesta din urma a dat firma unei terte persoane. Si au schimbat iarasi sediul firmei. Eu am hotararea judecatoreasca pe care am legalizat-o. Stiu ca trebuie sa fac o notificare catre firma,, RRRR,, pentru a pune in executare hotararea judecatoreasca definitiva. Cine va trebuii sa plateasca suma pe care instatna a hotarat ca o am de primit. Ce trebuie sa fac daca refuza ? Pe noul patron ,administrator nu-l cunosc... Ce este de factu daca refuza in termen de 15 zile
Multumesc!
Daca se poate un raspuns la obiect.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:58, 2 Iunie 2014
Dupa expirarea termenului de 15 zile, puteti depune plangere penala pentru savarsirea infractiunii prevazute de art.287 alin.1 lit.e C.pen.

Art.287 (1) Nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti săvârşită prin:
.....
e) neexecutarea hotărârii judecătoreşti privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată;
......
se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) În cazul faptelor prevăzute în lit. d)-g), acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Am inteles perfect pana aici ! -- Impotriva cui fac plangerea ?????? Fostului sau actualului patron ,,de firma,, RRRR,, Actualul patron habar nu are de aceste datorii pe care fostul angajator le avea fata de mine ... : Dupa expirarea termenului de 15 zile, puteti depune plangere penala pentru savarsirea infractiunii prevazute de art.287 alin.1 lit.e C.pen.
--In paralel cu plangerea penala MA POT ADRESA SI UNUI EXECUTOR JUDECATORESC ?
Actualului patron faceti plangere .
De asemenea, puteti apela la un executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca ionelastoica79 ionelastoica79 buna ziua am o hotarare judecatoreasca definitiva pentru a recupera salariile restante de la o firma si nu pot scoate banii de la ei au refuzat sa se ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale kido93 kido93 Buna ziua. In luna septembrie am dat in judecata firma la care am lucrat pentru neacordarea drepturilor salariale.Procesul s-a terminat iar firma este ... (vezi toată discuția)
Executare in litigiu de munca vulpoi vulpoi buna ziua! am cistigat un litigiu de munca prin care am cerut plata drepturilor salariale pe ultimii 3 ani plus cheltuieli de judecata. am primit hotarirea pe ... (vezi toată discuția)