avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pedeapsa cu suspendare - prevederi NOUL COD PENAL
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedeapsa cu suspendare - prevederi NOUL COD PENAL

Buna seara ! In cazul unei condamnari suferite in anul 2012-2013 la pedeapsa inchisorii cu suspendarea executarii , prin Noul Cod Penal se aduc beneficii acestei situatii ? Adica, se poate micsora sau ma rog, beneficia de vreo prevedere mai favorabila in situatia mai sus expusa ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:26, 6 Februarie 2014

LEGE Nr. 187 din 24 octombrie 2012
pentru punerea în aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal
ART. 15
(1) Măsura suspendării condiţionate a executării pedepsei aplicată în baza Codului penal din 1969 se menţine şi după intrarea în vigoare a Codului penal.
(2) Regimul suspendării condiţionate a executării pedepsei prevăzute la alin. (1), inclusiv sub aspectul revocării sau anulării acesteia, este cel prevăzut de Codul penal din 1969.
Va multumesc frumos, domnule Patrascu ! Sper ca am inteles bine... si anume ca prevederile Noului Cod nu au niciun efect asupra pedepsei aplicate ... Daca gresesc, va rog sa ma contraziceti ! Va multum
Da, masura se mentine in continuare.
Daca persoana este condamnata definitiv nu mai are ce sa faca conform legii.

Daca hotararea pronuntata nu este definitiva se va analiza de instanta, pe baza argumentelor invocate de avocat si procuror, care este legea favorabila aplicabila in cazul dedus judecatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept- lege mai favorabila -art. 595 c.p.p ? vasile2013 vasile2013 In conditiile in care prevederile noului cod penal sunt mai favorabile in ceea ce priveste institutia reabilitarii de drept, mai este nevoie de promovarea unei ... (vezi toată discuția)
Gratiere paraschivpinelope1999 paraschivpinelope1999 Tata este condamnat la 2 ani si 9 luni de suspendare ,din legea 87/1 dupa noul cod penal.Beneficiaza de gratiere? [/quot] (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspenare kacio kacio Salut. Am o condamnare cu suspendare la art. 181 de 2 ani din 2010 , eu beneficiez de schimbarea noului cod penal? (vezi toată discuția)