avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie Administrator societate comerciala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie Administrator societate comerciala

Buna ziua!

Sunt numit Administrator societate comerciala in actul constitutiv al unei firme, si am si contract de munca pe acelasi post. Daca doresc sa renunt la acest statut, ce trebuie sa fac? Care sunt procedurile? Mentionez ca nu exista o alta persoana in conducerea firmei. Firma are un asociat unic, care nu are nici o alta functie in cadrul firmei.

Astept cu interes raspunsurile Dvs.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:27, 6 Februarie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
1. Pentru functia din c.i.m. - va puteti da demisia .

2. Pentru functia detinuta in baza actului constitutiv - se poate renunta la mandatul respectiv.
freeelis a scris:

1. Pentru functia din c.i.m. - va puteti da demisia .

2. Pentru functia detinuta in baza actului constitutiv - se poate renunta la mandatul respectiv.


Daca se poate, va rog sa detaliati procedura de renuntare a mandatului. Multumesc!
Încetarea funcţiei de administrator poate interveni pentru motive ce ţin de voinţa societăţii (revocarea), de persoana administratorului (renunţarea la mandate, incapacitatea, condamnarea într-o cauză penală), de cauze naturale (moartea) sau de alte cauze (dizolvarea societăţii).

O cauză de încetare a funcţiei de administrator este şi renunţarea sau demisia administratorului.
Încetarea funcţiei de administrator prin renunţarea ori demisia acestuia se bazează pe principiul libertăţii de voinţă a persoanei administratorului, precum şi pe acela al simetriei, fiind firesc ca renunţarea să constituie privilegiul absolut al administratorului, aşa cum revocarea este ad nutum şi reprezintă privilegiul exclusiv al societăţii comerciale.

Detalii
[ link extern ] /
In cazul meu, cui adesez cererea de demisie?

Alte discuții în legătură

Demisie din functia de administrator mirela_7 mirela_7 Sotul meu este administratorul unei firme.In urma cu 1 luna firma a fost vanduta,dar a ramas administrator.Cum poate renunta la aceasta functie?Vrea sa renunte ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - administrator firma fara voia mea holdautoinvest holdautoinvest lucrez intr-o firma de ceva ani ,ieri am aflat ca sunt si adimistratorul acestei firme nu stiu cum am devenit asa ceva ?am fost pacalit cred am semnat aiurea ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator ciprian.musat ciprian.musat Salutare, Am o situatie mai complicata care necesita neaparata rezolvare si nu stiu cum sa fac. Pe vremea cand inca eram tanar si nestiutor un cunoscut din ... (vezi toată discuția)