avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie din functia de administrator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie din functia de administrator

Sotul meu este administratorul unei firme.In urma cu 1 luna firma a fost vanduta,dar a ramas administrator.Cum poate renunta la aceasta functie?Vrea sa renunte definitiv la acest loc de munca dar este legat de aceasta functie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:32, 23 Februarie 2014
Functia de administrator in baza a ce document o detine, contract de mandat sau c.i.m.?
In baza actului constitutiv al firmei.
Pentru functia detinuta in baza actului constitutiv - se poate renunta la mandatul respectiv.

Încetarea funcţiei de administrator poate interveni pentru motive ce ţin de voinţa societăţii (revocarea), de persoana administratorului (renunţarea la mandate, incapacitatea, condamnarea într-o cauză penală), de cauze naturale (moartea) sau de alte cauze (dizolvarea societăţii).

O cauză de încetare a funcţiei de administrator este şi renunţarea sau demisia administratorului.
Încetarea funcţiei de administrator prin renunţarea ori demisia acestuia se bazează pe principiul libertăţii de voinţă a persoanei administratorului, precum şi pe acela al simetriei, fiind firesc ca renunţarea să constituie privilegiul absolut al administratorului, aşa cum revocarea este ad nutum şi reprezintă privilegiul exclusiv al societăţii comerciale.

Detalii
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie administrator societate comerciala ramo1305 ramo1305 Buna ziua! Sunt numit Administrator societate comerciala in actul constitutiv al unei firme, si am si contract de munca pe acelasi post. Daca doresc sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - administrator firma fara voia mea holdautoinvest holdautoinvest lucrez intr-o firma de ceva ani ,ieri am aflat ca sunt si adimistratorul acestei firme nu stiu cum am devenit asa ceva ?am fost pacalit cred am semnat aiurea ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator neacceptata de orc andreamarchesi andreamarchesi Am o problema, va rog sa ma ajutati cu sfaturi!!! Sotul meu este administrator intr-o societate din care doreste sa se retraga....la Orc ne-au refuzat pe ... (vezi toată discuția)