Am o problema, va rog sa ma ajutati cu sfaturi!!!
Sotul meu este administrator intr-o societate din care doreste sa se retraga....la Orc ne-au refuzat pe motiv ca nu este numit un alt administrator....dar nu consider ca este de competenta sotului numirea unui alt adm., e problema asociatior, si stiu ca are timp societatea 30 de zile sa numeasca un alt administrator.
Ce lege sa citesc sa demonstrez ca am dreptate?
Multumesc, si astept raspunsuri.
Încetarea funcţiei de administrator prin renunţarea ori demisia acestuia se bazează pe principiul libertăţii de voinţă a persoanei administratorului, precum şi pe acela al simetriei, fiind firesc ca renunţarea să constituie privilegiul absolut al administratorului.
In caz de demisie, administratorul trebuie să convoace Adunarea Generală a Asociaţilor pentru a le aduce la cunoştinţă demisia. Demisia trebuie adusă la cunoştinţa Adunarii asociatilor, deci convocaţi Adunarea Asociaţilor şi să le aduceţi la cunoştinţă demisia. După aceasta, trebuie să depuneţi demisia şi la Registrul Comerţului, pentru opozabilitate. Conform art. 22 din Legea 26/1990 „înregistrarea menţiunilor se poate face şi la cererea persoanelor interesate în termen de cel mult 30 de zile de la data când au cunoscut actul sau faptul supus înregistrării”.
Înregistrarea o veţi face, prin cerere de depunere-menţionare acte, şi ea va fi „opozabilă terţilor de la data efectuării ei în registrul comerţului ori de la publicarea lor în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, sau în altă publicaţie, acolo unde legea dispune astfel” .