Buna ziua,
vreau sa va intreb daca este normal ca cei de la serviciul urbanism sa-mi ceara expertiza MLPAT in momentul cand am depus actele pentru obtinerea autorizatiei de constructie?Mentionez ca am obtinut toate avizele cerute de CU si ca nu mi se specifica in CU ca trebuie si aceasta expertiza.Am sunat la serviciul urbanism sa mi se explice de ce se cere si aceasta expertiza si mi s-a raspuns ca este o decizie luata in acea zi in care am depus actele si ca nu se stia despre ea.Eu va intreb este normal sa se ia decizii asa peste noapte numai ca sa nu iti dea autorizatie?Unde trebuie sa ma adresez pentru acest abuz,pentru ca eu asta consider ca este?
Contesatati solicitarea suplimentara. Sa precizeze in scris actul legisalativ in baza caruia se solicita expertiza MLPAT pentru obtinerea autorizatiei de ctie.
Comparati data aplicarii respectivei reglementari legislative, cu eventuala "decizie" (a cui ?!) si cu data depunerii documentelor de catre dvs. pentru obtinerea autorizatiei de ctie.
Poate fi vorba despre certificatul energetic al viitoarei ctii., caz in care trebuie obtinut in baza proiectului de executie ctie. pe care trebuie sa il aveti intocmit, cand depuneti cererea de autorizatie pentru ctii.
Ideea este ca tot va trebuie ca Proiectul sa fie vizat de un expert MLPAT daca este vorba de o constructie care necesita aceasta verificare. Verificare MLPAT inseamna sa fie verificat proiectul de un verificator atestat.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Expertiza tehnica
zada59
La solicitarea unei autorizatii de constructie e suficienta expertiza tehnica pe apartamentul in cauza, sau e nevoie de o expertiza pe intregul bloc? (vezi toată discuția)