avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Service auto in curte
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Service auto in curte

Bună ziua? As dori să știu unde ar trebui să mă adresez pentru a afla daca am voie să construiesc la mine in curte, un service auto. Mentionez că spațiu îmi poate permite sa am 15 metri legali de la fațadă casei vecinilor.
Cel mai recent răspuns: Mirela Oprișan , utilizator 00:07, 19 Septembrie 2018
Trebuie sa detineti un proiect intocmit de o firma autorizata. Proiectul trebuie sa contina avizele necesare (in cazul service auto, obligatorii - avize ISU-psi, mediu, etc.). Este necesar acordul vecinilor dat in fata unui notar.
In baza proiectului trebuie sa soplicitati si sa obtineti autorizatie de ctie. si autorizatie de urbanism de la primarie.
Trebuie sa inregistrati firma la Registrul comertului si sa declarati activitatea la fisc.
Pentru construire trebuie sa detineti si avizul Inspectoratului de stat in ctii.
Lucrarile de ctii. pot fi efectuate numai de catre firme autorizate.
Pe durata constructiei va trebui sa angajati un diriginte de santier.
Am înțeles care sunt pașii ce trebuiesc urmati. In timp ce aștept răspunsul pentru a vedea daca mi se aprobă fondurile necesare prin programul diaspora start up as dori doar sa fiu sigura că legea îmi permite sa înființez acest service auto in curtea casei.

Va mulțumesc pentru răspuns!
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Degeaba primiti fonduri daca nu veti obtine autorizatie de ctie. Nu veti putea utiliza fondurile.
Banuiesc ca sunt niste conditii in care puteti accesa fonduri europene si nu cred sa lipseasca din conditii existenta unui proiect de ctii. deja intocmit, avizat si autorizat.
Mulțumesc!

POPA GHEORGHE a scris:

Degeaba primiti fonduri daca nu veti obtine autorizatie de ctie. Nu veti putea utiliza fondurile.
Banuiesc ca sunt niste conditii in care puteti accesa fonduri europene si nu cred sa lipseasca din conditii existenta unui proiect de ctii. deja intocmit, avizat si autorizat.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie service auto pisoiud pisoiud Buna ziua, doresc sa aflu care este distanta minima ce trebuie respectata intre o casa / locuinta si constructia unui service auto. Multumesc (vezi toată discuția)
Pentru a construcția și dotarea unui salon de frizerie- coafor ce norme obligatorii trebuie să indeplinesc? petre1981 petre1981 Am depus un proiect pentru a accesa fonduri europene și mi s-a aprobat pentru construcție și dotare salon frizerie - coafor. 1) Fiind construcție de la ... (vezi toată discuția)
Spalatorie auto Vrabiedanut Vrabiedanut Ce avize, aprobări, etc , sunt necesare pentru amplasarea unei spălătorii auto self service pe teren propriu? (vezi toată discuția)