Am depus un proiect pentru a accesa fonduri europene și mi s-a aprobat pentru construcție și dotare salon frizerie - coafor.
1) Fiind construcție de la zero, doresc să știu ce norme trebuie să indeplinesc să nu am probleme cu autorizațiile la DSV, etc.
2)Adică să știu ce suprafața minimă trebuie să aibă baia, ce suprafață minimă să aibă salonul propriu-zis, camera de sterilizare.
3)Trebuie să am baie și pentru clienți și pentru angajați ? Bărbați și femei sau e suficient doar una?
4)De ce ar trebui să mai țin cont? Proiectantul trebuie să țină cont când întocmește proiectul
Un prin pas este sa studiati legislatia din domeniu - securitate si sanatate in munca, sanitar, mediu, sanitar-veterinar, psi-situatii de urgenta si financiar-contabil. O gasiti pe internet.
Trebuie sa luati legatura cu o firma de proiectare care sa va intocmeasca un proiect. Proiectul trebuie sa respecte toate prevederile din domeniile amintite mai sus si sa contina proiect de ctii. plus instalatii si dotari cu echipamente tehnice adecvate activitatilor care se desfasoara in salonul respectiv.
Deschideti o firma la Registrul comertului si declarati activitatea la fisc.
Solicitati si obtineti o autorizatie de ctie. (trebuie sa detineti un teren in proprietate sau sa-l concesionati) de la primarie.
Demarati lucrarile cu firme autorizate, angajati un diriginte de santier pentru supravegherea lucrarilor.
Raspunsurile la intrebarile dvs. trebuie sa se regaseasca in proiect.
Trebuie sa detineti certificate constatatoare pentru fiecare din domeniile mentionate mai sus plus aviz/ autorizatie de la ISU.
Dupa receptia finala a ctiei. solicitati autorizatie de functionare de la primarie si certificat de inregistrare fiscala.
Pentru a putea functiona, trebuie sa intocmiti o serie de documente cerute de fiecare din domeniile susmentionate.
Gasiti firme pe internet care se pot ocupa contracost de toate aspectele, incepand cu proiectul.
Proiectantul are obligatia legala sa incadreze in documentatia pe care o intocmeste numai prevederi din actele normative in vigoare. pentru fiecare domeniu de activitate in parte.
Proiectul intocmit trece prin diferite faze de avizare interna ale firmei de proiectare.
SRL-ul pe care il detineti trebuie sa aiba cod CAEN pentru activitatea pentru care ati obtinut fonduri europene nerambursabile.