avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Pentru a construcția și dotarea unui salon de ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Pentru a construcția și dotarea unui salon de frizerie- coafor ce norme obligatorii trebuie să indeplinesc?

Am depus un proiect pentru a accesa fonduri europene și mi s-a aprobat pentru construcție și dotare salon frizerie - coafor.
1) Fiind construcție de la zero, doresc să știu ce norme trebuie să indeplinesc să nu am probleme cu autorizațiile la DSV, etc.
2)Adică să știu ce suprafața minimă trebuie să aibă baia, ce suprafață minimă să aibă salonul propriu-zis, camera de sterilizare.
3)Trebuie să am baie și pentru clienți și pentru angajați ? Bărbați și femei sau e suficient doar una?
4)De ce ar trebui să mai țin cont? Proiectantul trebuie să țină cont când întocmește proiectul
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2018
petre1981, utilizator
Cel mai recent răspuns: petre1981 , utilizator 22:18, 1 Octombrie 2018
Un prin pas este sa studiati legislatia din domeniu - securitate si sanatate in munca, sanitar, mediu, sanitar-veterinar, psi-situatii de urgenta si financiar-contabil. O gasiti pe internet.
Trebuie sa luati legatura cu o firma de proiectare care sa va intocmeasca un proiect. Proiectul trebuie sa respecte toate prevederile din domeniile amintite mai sus si sa contina proiect de ctii. plus instalatii si dotari cu echipamente tehnice adecvate activitatilor care se desfasoara in salonul respectiv.
Deschideti o firma la Registrul comertului si declarati activitatea la fisc.
Solicitati si obtineti o autorizatie de ctie. (trebuie sa detineti un teren in proprietate sau sa-l concesionati) de la primarie.
Demarati lucrarile cu firme autorizate, angajati un diriginte de santier pentru supravegherea lucrarilor.
Raspunsurile la intrebarile dvs. trebuie sa se regaseasca in proiect.
Trebuie sa detineti certificate constatatoare pentru fiecare din domeniile mentionate mai sus plus aviz/ autorizatie de la ISU.
Dupa receptia finala a ctiei. solicitati autorizatie de functionare de la primarie si certificat de inregistrare fiscala.
Pentru a putea functiona, trebuie sa intocmiti o serie de documente cerute de fiecare din domeniile susmentionate.
Gasiti firme pe internet care se pot ocupa contracost de toate aspectele, incepand cu proiectul.
Dețin SRL și teren. Deci trebuie să găsesc un proiectant să îmi întocmească proiectul dar să țină cont de toate normativele
Proiectantul are obligatia legala sa incadreze in documentatia pe care o intocmeste numai prevederi din actele normative in vigoare. pentru fiecare domeniu de activitate in parte.
Proiectul intocmit trece prin diferite faze de avizare interna ale firmei de proiectare.
SRL-ul pe care il detineti trebuie sa aiba cod CAEN pentru activitatea pentru care ati obtinut fonduri europene nerambursabile.
Vedeti si
Ordinul 1136/2007 privind aprobarea Normelor de igienă pentru cabinetele de înfrumusețare corporală
[ link extern ]
Mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Vedeti si
Ordinul 1136/2007 privind aprobarea Normelor de igienă pentru cabinetele de înfrumusețare corporală
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Service auto in curte Mirela Oprișan Mirela Oprișan Bună ziua? As dori să știu unde ar trebui să mă adresez pentru a afla daca am voie să construiesc la mine in curte, un service auto. Mentionez că ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de functionare a unui salon de masaj andreea_motoc andreea_motoc Ce acte sunt necesare pentru obtinerea unei autorizatii de functionare a unui salon de masaj de relaxare, anticelulitic , reflexoterapie , terapeutic, ... (vezi toată discuția)
Amenajare spatiu comercial alexlh alexlh Buna ziua. Urmeaza sa inchiriem un apartament la parter pentru a deschide un cabinet veterinar. Pana acum, acolo a fost un salon de tatuaje, asa ca necesita ... (vezi toată discuția)