avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie service auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie service auto

Buna ziua, doresc sa aflu care este distanta minima ce trebuie respectata intre o casa / locuinta si constructia unui service auto. Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:35, 6 August 2015
Prin Normele PSI se stabilesc inclusiv aceste distante, in functie de riscul de incendiu/ explozie/ toxic, de tipul si cantitatile de subst. periculoase depozitate/ utilizate, etc. pentru obiectivul care urmeaza a se construi. Intr-un service auto se pot utilizeaza/ depozita sau nu, substante inflamabile si/ sau explozive.
Proiectul de ctii., in plansa de amplasament va mentiona aceasta distanta. Proiectul va fi avizat obligatoriu de catre Inspectoratul judetean de PSI- SU si de catre inspectoratul in ctii.
Pentru acest gen de ctie. distanta este, de regula, 150 m de cea mai apropiata ctie. cu destinatie de locuinta.
Buna seara, revin asupra acestui subiect cu mentiunea ca intre timp constructia service-ului auto s-a realizat la o distanta totala de gardul casei mele de aprox. 4 metrii. Acesti 4 metrii reprezentand in acelasi timp drumul de acces intre case (a mea si a vecinului cu service-ul auto).
**Distanta totala de la usa casei pana la constructie este de nici 10 metrii.
O alta precizare este ca am fi luat masuri inainte de realizarea constructiei dar fiind o casa la tara in care nu locuim prmanent, am fost pusa in fata faptului implinit.
Asadar, intrebarea la momentul actual este ce fel de demers pot face catre Inspectoratul Jud. de PSI- SU si ISC in contextul in care vecinul in cauza nu si-a autorizat constructia in nici un fel, si evident aceasta nu este inregistrata ca si deservind un service auto ?

Multumesc.
Sesizati in scris primaria (trebuia sa emita autorizatie de ctie.), PSI-ISU (trebuia sa emita autorizatie de functionare), ITM (trebuia sa emita autorizatie de functionare) si ISC (trebuia sa emita aviz pentru inceperea lucrarilor de ctie.) cu nr. de inregistrare/ data sau trimiteti prin posta cu confirmare de primire.
Trebuie sa primiti raspuns scris in 30 de zile confom prevederilor OG nr.27/ 2002 cu modificarile si completarile ulterioare, aprobata prin Legea nr. 233/ 2002, privind petitiile. Daca nu primiti raspuns scris de la aceste institutii, care sa contina masurile dispuse cu termen de realizare, puteti deschide actiune in instanta de contencios administrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Service auto in curte Mirela Oprișan Mirela Oprișan Bună ziua? As dori să știu unde ar trebui să mă adresez pentru a afla daca am voie să construiesc la mine in curte, un service auto. Mentionez că ... (vezi toată discuția)
Spalatorie automata tip tunel Sebastian Ghirca Sebastian Ghirca Bună seara Doresc sa infiintez o spalatorie auto automata , tip tunel . Am gasit locul, (putin peste 500 mp) pe el se afla o casa care o voi demola ... (vezi toată discuția)
Autorizatie psi alimirela alimirela Buna ziua, Suntem o firma de IT care isi desfasoara activitatea intr-o cladire de aproximativ 1000 mp. in baza unui contract de inchiriere. Conform ... (vezi toată discuția)