avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Autorizatie PSI
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Autorizatie PSI

Buna ziua,

Suntem o firma de IT care isi desfasoara activitatea intr-o cladire de aproximativ 1000 mp. in baza unui contract de inchiriere. Conform legislatie in domeniu noi trebuie sa obtinem autorizatia de functionare din punct de vedere al Situatiilor de Urgenta (PSI). Pentru a obtine aceasta autorizatie avem nevoie de avizul PSI de la proprietar. In urma investigarii documentelor am aflat ca acesta nu are acest aviz pentru ca la momentul construirii cladirii (2002) cei de la primaria sectorului 5 nu au cerut acest aviz prin certificatul de urbanism.

Intrebarea mea este urmatoarea:
1. Cine este obligat sa obtina acest aviz PSI ? Proprietarul sau noi chiriasii? Scrie in vreo lege a cui este obligativitatea obtinerii acestui aviz PSI?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:29, 28 Noiembrie 2014
Gasiti informatii in cadrul acestei discutii
www.avocatnet.ro/content/for...
Exista un aspect care de multe ori nu se are in vedere - la data cconstructiei, destinatia cladirii era de birouri, fara a se detalia ce fel de birouri/ firme le vor ocupa, care vor fi activitatile desfasurate si caracterul materialelor utilizate (inflamabile, combustibile, explozive, etc.). Pentru obtinerea avizului PSI, pe proiectul de ctii. s-ar fi avut in vedere, in special caile de evacuare si mijloacele generale de stins incendii (hidranti, stingatoare, etc.).
Firmele care ocupa in prezent spatiile cladirii, trebuie sa detina autorizatie PSI pentru functionare, care se obtine luand in calcul toate aspectele legate de siguranta functionarii dpdv PSI-SU.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine este responsabil cu su intr-o locatie inchiriata? larisalaly larisalaly O societate comerciala(cu 45 de salariati) isi desfasoara activitatea intr-o cladire inchiriata de la alta societate-proprietar al cladirii, Cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Constructie service auto pisoiud pisoiud Buna ziua, doresc sa aflu care este distanta minima ce trebuie respectata intre o casa / locuinta si constructia unui service auto. Multumesc (vezi toată discuția)
Autorizatie de securitate la incendiu luizastroe luizastroe Buna ziua, va cer ajutorul într-o problema. Am închiriat un spațiu la demisolul unei clădiri în 10.01.2013, iar in data de 04.06.2013 am fost amendata de ... (vezi toată discuția)