avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati furnizori
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati furnizori

Buna ziua,
Apelez din nou la ajutorul dumneavoastra cu o situatie care ma nedumereste.
Asociatia in care locuiesc are restante si astfel proritatea a fost plata catre furnizorul de apa.Asta a insemnat ca nu s-au facut plati catre societatea de salubritate (care are un sistem curios de a factura serviciile prestate, pe factura care vine nu apar si penalitatile).Cand se plateste luna restanta, abia atunci elibereaza factura de penalitati.
Ideea e ca anul trecut, prin mai-iunie, au reziliat contractul cu asociatia noastra.
In aceasta luna au lipit afise la bloc prin care ne anunta ca sunt de plata vre-o 6800 ron catre ei, in conditiile in care in evidentele administratorului restanta e de vre-o 3000 de ron.
Si aici vine intrebarea mea: pot penalitatile sa depaseasca valoarea facturilor?
Cel mai recent răspuns: Claudiu_O , utilizator 18:30, 5 Februarie 2014
Nu pot depasi. Se pare ca exista o neconcordanta intre evidenta administratorului si cea a firmei de salubrizare.

Sa mearga administratorul la firma cu ultimele chitante sau ordine de plata (prin banca, daca este cazul) si sa se puna de acord asupra sumei.
Trebuie sa va puna la dispozitie contractul de prestari servicii in care trebuie sa fie aratate clar cum se calculeaza penalitatile. Daca se impune atunci in instanta se va efectua si o expertiza contabila.
pai exista neconcordante pentru ca ei nu baga si penalizarile pe factura.Ca sa intelegeti mai bine va dau un exemplu:Sa zicem ca as. are factura de 500 roni.Tot asa, sa zicem ca nu s-au platit lunile oct., nov si dec., in ianuarie vine factura de 1.500 restanta+ 500 luna ianuarie, fara penalizari.cand merge administratorul sa achite luna oct, abia atunci elibereaza o alta factura cu penalitatile aferente lunii respective.
De asta ziceam, ca au un mod de lucru cum n-am mai vazut.

Va multumesc pentru raspunsurile de pana acum.Daca va rog, imi puteti da ce lege stipuleaza ca penalitatile n-au voie sa depaseasca suma initiala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante asociatie de locatari mihluk mihluk Solicit ajutor de specialitate. Am avut un chirias care a ramas restantier cu o suma foarte mare, a carei penalitati cresc lunar cu o suma care depaseste f. ... (vezi toată discuția)
Administratorul nu imi scade doar din debit, ci si din penalitati Daniel_Blondu Daniel_Blondu Situatia este in felul urmator. Eu am 3000 RON datorie curenta, cu 10000 PENALITATI. Lunar achit 500 RON, insa, suma este impartita, dupa placerea casierului ... (vezi toată discuția)
Cum se platesc penalizarile samyion samyion Buna ziua Am si eu o intrebare: Cum se platesc penalizarile? Luna trecuta am avut o suma restanta de 1800 Ron si penalizari de 71 RON, am mers la carerie ... (vezi toată discuția)