avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Care sunt pasii si cat ma costa infiintarea unui SRL?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Care sunt pasii si cat ma costa infiintarea unui SRL?

Vreau sa imi fac o firma, si dupa ce am citit zeci de pagini de internet, sunt tot in ceata. Pot apela la intermediari, insa am hotarat sa fac eu totul, sa stiu ce semnez pana la urma. Am un sediu social, stiu ce CAEN doresc, eu voi fi admin, etc. Insa unii spun ca ma va costa 800 ron + capital toata firma, altii 1200 ron + capital. Altii imi spun ca difera daca sunt singur asociat, si daca am cateva CAEN-uri inregistrate. Cum sta treaba aici? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: barbarosza , utilizator 15:14, 5 Februarie 2014
Costurile nu difera in functie de cate coduri caen alegeti sau ca sunteti asociat unic, in ceea ce priveste totalul necesar pentru infiintarea unei firme, taxe percepute de ORC, sunt in jur de 1000 lei, cu tot cu rezervare denumire, redacatare act constitutiv, inmantriculare. In acest cost nu este inclus capitalul social, care se depune la banca aleasa de dvs, unde, veti depune orice suma mai mare de 200 lei si care dupa infiintarea firmei o veti avea la dispozitie in contul firmei.
Buna ziua, acestia sunt pasi de urmat:

De precizat că ,Actele necesare înfiinţării unui SRL sunt: contract de comodat pentru sediul social, actul constitutiv, rezervarea de nume pe care o obţii de la Registrul Comerţului, chitanţa care atestă depunerea capitalului social (minimum 200 de lei) şi o serie de formulare pe care le vei primi şi completa pe loc la Registrul Comerţului. ªi pentru că vrem să te ajutăm cu documentele necesare înfiinţării firmei, mai jos ai ataşate şi două modele de contract de comodat, respectiv de act constitutiv.

Costurile sau taxele pentru înfiinţarea unui SRL sunt zero. Fii totuşi pregătit cu un timbru fiscal de 4 lei, necesar a fi adăugat la dosarul (cu şină) depus la Registrul Comerţului.



Paşii de urmat pentru înfiinţare a unui SRL sunt următorii:

Ziua 1:

-Mergi la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul judeţului în care vei avea sediul social al firmei, pentru rezervarea numelui firmei. Fii pregătit cu cel puţin 5-10 variante de nume. De obicei, vei obţine rezervarea de nume pe loc.

-Completează şi încheie contractul de comodat şi actul constitutiv (nu uita că nu ai voie să alegi mai mult de 5 grupe CAEN) şi împreună cu rezervarea de nume te duci la orice bancă pentru depunerea capitalului social.

-Cu chitanţa care atestă plata capitalului social, dar şi cu celelalte documente(act constitutiv, contract de comodat, copie dupa actul de proprietate al celui cu care ai incheiat contractul de comodat) te întorci la Registrul Comerţului, unde completezi formularele necesare dosarului de înfiinţare. Acestea le primeşti la biroul de Informaţii al Registrului Comerţului. De asemenea, în orice oficiu al Registrului Comerţului vei găsi toate aceste formulare şi completate sub formă de exemplu, fiind relativ facilă completarea acestora de către oricine. De asemenea, nu uita sa atasezi si o dovada de proprietate a spatiului pe care s-a facut contractul de comodat.

-Cu dosarul completat, te prezinţi la ghişeul destinat depunerii acestuia. ªi cam asta a fost. Într-o zi, în cel mai bun caz, actele înfiinţării unei firme au fost rezolvate.

Ziua 2:

-Acum aştepţi înfiinţarea firmei.

Ziua 3:

-Teoretic, în a 3-a zi, dacă nu sunt probleme în dosar, actele oficiale ale firmei ar trebui să fie gata, putând ridica de la Registrul Comerţului, Certificatul de Înregistrare. Odată acesta obţinut, poţi merge la orice magazin specializat pentru a-ţi realiza prima ştampilă.



Nu uita însă, că una din obligaţiile SRL-ului, este ca în termen de 10 zile de înfiinţare, să înştiinţezi Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri printr-un email către Oficiul teritorial de care aparţine noua firmă. Acesta trebuie să conţină o copie după CI a întreprinzătorului, copie a Certificatului de Înregistrare şi o notificare scrisă, de înştiinţare, semnată şi stampilată. Modelul il regăsiţi mai jos.

De precizat, taxe de înfiinţare (de aproximativ 400-500 de lei). De asemenea, durata de înfiinţare poate să fie un pic mai mare în cazul unor evenimente neprevăzute sau dacă de exemplu, sediul social va fi la bloc, unde va fi necesară obţinerea acordului din partea tuturor vecinilor.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2014
Alex Niculescu, Consilier juridic
Eu mi-am facut firma acum 1 an, si toate costurile au fost de 600 ron + capital. Restul de bani ce se cer in plus sunt pentru intermediarii care iti redacteaza actele. Iti poti face tu actele singur, si gratis. Cauta pe google "smartapp.ro".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare societate cospinel cospinel Pentru o ferma legumicola cu doi asociati persoane fizice ce forma de organizare ar fi mai indicata(srl,pf,snc,etc)? si de ce ? (vezi toată discuția)
Pasi de urmat pentru infiintarea unei firme noi - srl Xmas Xmas Buna seara, as dori sa stiu si eu, daca ma puteti ajuta, care sunt pasii de urmat pentru a infiinta o firma noua? Mentionez ca nu am mai infiintat niciodata ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei firme Damian777 Damian777 De ce acte ai nevoie ptr. a infiinta o firma , daca e nevoie neaparat sa ai angajati daca da de cati si de cand trebuie sa ii declari, ce acte trebuiesc :D ... (vezi toată discuția)