avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale pasi de urmat pentru infiintarea unei firme noi - srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

pasi de urmat pentru infiintarea unei firme noi - srl

Buna seara, as dori sa stiu si eu, daca ma puteti ajuta, care sunt pasii de urmat pentru a infiinta o firma noua? Mentionez ca nu am mai infiintat niciodata firme, si as dori sa mi se explice daca se poate pas cu pas actele necesare infiintarii firmei, procedura la Registrul Comertului si procedura la Administratia Financiara, daca este cazul. Va multumesc anticipat!
Primul pas ar fi rezervarea denumirii societatii - la Registrul Comertului
Apoi - redactarea si atestarea la avocat sau notar a actului constitutiv, a declaratiilor asociatilor si administratorilor., a specimenului de semnatura pentru administrator (la notariat)
- incheierea unui contract pentru sediu - comodat, inchiriere, etc. si inscrierea acestuia la Administratia Financiara
- depunerea la banca a capitalului social - 200 lei
Depunerea dosarului cuprinzand aceste acte la Registrul Comertului si plata taxelor aferente.
Aici gasiti un ghid [ link extern ]
E foarte complicat sa fac un ghid pas cu pas avand in vedere atata informatia si complicatiile ce poti intampinat la depunerea. Nici o guilimele trebuie sa te uiti pentru ca te dau jos cererea. Servicul de mai sus e de contracost, si este in opinia mea un serviciu patrocinat de stat impotriva egalitate de sanse cu avocati si consilieri mai ales acum ce oficiul este la indemana de un post nejudiciar . Tinta acest serviciu ar fi desfiintarea sa.
Aici gasiti informatii utile:
www.avocatnet.ro/content/art...

Gasiti informatii si pe site-ul registrului comertului...

Studiati si legea privind societatile comerciale (Legea 31 / 1990 republicata)
[ link extern ]


un cost estimativ pentru un srl- asociat unic, cu un singur cod caen?... durata infiintare?
Costul estimativ daca actele se intocmesc la serviciul de asistenta din cadrul registrului comertului impreuna cu inregistrarea acestora costa in jur de 700 ron. La aceasta suma se adauga capitalul social (minimum 200 ron) si cheltuielile ocazionate de inregistrarea la Administratia Financiara, in jur de 100 ron.(in aceasta suma intra extrasul CF, contractul de comnodat, timbre fiscale) Deci suma totala ar fi de 1000 ron. Nu conteaza ca SRL-ul are un obiect sau pe toate cele care le permite legea inserate in actul constitutiv, pretul este acelasi.

Alte discuții în legătură

Infiintarea unui srl pegas pegas buna seara as dori sa stiu urmatoarele: -pasii care ar trebui urmati pentru infiintarea unui srl,cu toate activitatile permise de lege: -costurile finale ... (vezi toată discuția)
Cati bani costa infintarea unui s.r.l ?? catalin1983 catalin1983 cati bani costa infintarea unui S.R.L si care sunt pasi care trebuie sai urmez? (vezi toată discuția)
Infiintare firma noua, bucuresti sector 5 basilmir basilmir Doresc sa infiintez o firma noua, pana acum stiu de urmatoarele etape: - aprox. 400 lei taxe Registrul Comertului, - 200 lei capital social; - 50 ... (vezi toată discuția)