avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura speciala pt angajarea unui imprumut, fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura speciala pt angajarea unui imprumut, fara determinarea sumei imprumutate.e legal?

sunt interesat de opiniile cunoscatorilor dreptului notarial in legatura cu posibilitatea legala de mandatare in vederea angajarii unui imprumut banesc,prin procura speciala autentificata ,fara a fi determinata, in nici un fel, suma ce urmeaza sa fie imprumutata.Din cunostintele mele, in legislatia noastra nu e permisa o asemnea procura,tinand de esenta procurii speciale ca suma sa fie precis determinata.Cu toate acestea, am o speta in care un notar public a autentificat o astfel de procura, in baza careia un mandatar a angajat in numele mandantului un imprumut, printr-un act autentic incheiat, fireste, de catre acelasi notar.in opinia mea procura astefel intocmita este nula absolut,nulitate din care decurge si nulitatea contractului de imprumut
Cel mai recent răspuns: dorufr , utilizator 08:21, 6 Iunie 2005
Nu e obligatoriu ca suma sa fie precis determinata ci poate fi si determinabila. Oricum, sanctiunea este nulitatea relativa si nu absoluta, nulitate ce poate fi acoperita chiar prin acceptarea mandantului a sumei de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura speciala autentica SebastianSorin SebastianSorin ce se intampla cu "procura speciala autentica" care nu este semnata in fata notarului? (vezi toată discuția)
Procura autentica irevocabila Andreea Istrate Andreea Istrate In ce conditii s-ar putea realiza revocarea unei procuri autentice numai cu acceptul mandatarului? Exista vreo clauza ce ar putea fi inserata pentru a nu se ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta - anularea titlului de proprietate si, implicit, a actului de vanzare-cumparare mihail123 mihail123 Buna ziua, Un teren a fost instrainat acum ani de zile printr-o [b]procura cu drepturi depline (inclusiv vanzare)[/b]. In procura este trecuta [b]o suma ... (vezi toată discuția)