avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere criza...salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere criza...salarii compensatorii

Buna ziua,

Acum 2 zile am primit informarea de mai jos. Pot cere 2 salarii compensatorii? conform [ link extern ] .

multumesc frumos pt raspuns.

Informare

Catre DL x

Va aducem la cunostinta ca incepand din data de x departamentul in care sunteti incadrat isi restrange activitatea.
Conform cu prevederile art. 73(1) din Codul Muncii incepand cu data de x vi se acorda un preaviz de 20 de zile lucratoare.

Contractul de munca va inceta la data expirarii preavizului, respectiv x.

Angajator Angajat

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:12, 15 Aprilie 2009
Depinde ce este scris in contractul individual de munca sau in CCM la nivel de unitate.
Daca se specifica faptul ca veti primi 2 (sau mai multe) salarii compensatorii in caz de concediere, atunci le puteti cere.
In caz contrar, societatea este obligata sa va acorde, conform art. 78 alin. 1 CCM la nivel national, cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
Merci pt raspuns Iona.

Din cate am vazut aici ar fi 2 (comert) dar nu gasesc in CCM exact

[ link extern ]
Conform CCMUN aveti dreptul de a solicita cel putin un salaiu compensatoriu + plata tuturor drepturilor salariale la zi. in acest sens faceti o cerere in dublu exemplar pe care obtineti un numar de inregistrare de la secretariat.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2009
Nicoleta Ilea, Consultant resurse umane
"Conform CCMUN aveti dreptul de a solicita cel putin un salaiu compensatoriu" in functie de ce solicit un numar? pot solicita 2 ..5? din cate am inteles in comert sunt minim 2. Exista un anumit format pt aceasta cerere? Este posibil ca cererea sa fie respinsa? Daca da ce pot face?

merci
1.Faceti o cerere de mana in care solicitati ca in temeiul art. ... din CCC va rog sa-mi acordat 2 salarii compensatorii la data lichidarii. Faceti cererea in 2 ex. si cereti nr. de inregistrare.
2. Cererea nu poate sa nu fie aprobata. Este un drept legal.

Alte discuții în legătură

Reducere post - salarii compensatorii ? raluiulia raluiulia Buna ziua, in momentul actual sunt angajata la o firma aflata in insolventa , care mi-a redus postul cu trimitere in somaj. Sunt in perioada de preaviz ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu in caz de concediere? georgeta58 georgeta58 Daca firma nu are CCM pe unitate si a dispus incetarea CIM din motive ce nu tin de persoana angajatului - concediere, in acest caz conform CCM la nivel ... (vezi toată discuția)
In cazul concedierii angajatorul are obligatia acordarii minim a unui salariu compensatoriu? vali7111 vali7111 Buna ziua.In cazul concedierii angajatorul are obligatia acordarii minim a unui salariu compensatoriu? Intrebarile sunt: 1. Conform carei legi are aceasta ... (vezi toată discuția)