avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

nascuta decembrie 1962,29 ani si noua luni vechime ,la ce virsta si in ce conditii ma pot pensiona
Cel mai recent răspuns: pio , utilizator 16:21, 5 Februarie 2014
Limita de varsta la 62 de ani si 4 luni.
Pentru pensie anticipata partiala la 57 de ani si 4 luni,trebuie sa indepliniti conditia de stagiu complet de 32 de ani si 11 luni,fara stagiul asimilat(pensie de invaliditate,cursuri universitare de zi).
pot sa ies la pensie anticipata cu diminuare ?Si in ce conditii?
Am raspuns la aceasta intrebare:

Pensie anticipata partiala la 57 de ani si 4 luni.
Conditia de stagiu este de 32 de ani si 11 luni,fara stagiul asimilat(pensie de invaliditate,cursuri universitare de zi).

Penalizarea in acest caz va fi de 45%,pana la implinirea varstei standarde 62 de ani si 4 luni.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie ContSters337474 ContSters337474 Buna seara! Am 51 de ani ,32 de ani de serviciu si 10 ani de grupa a II-a. Va rog frumos spunti-mi la ce virsta ma pot pensiona partial anticipat ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie elena1966 elena1966 buna ziua!Am si eu o intrebare la d.voastra sunt nascuta in 1966,luna iunie,ziua 17 am fost angajata din anul 1985 luna noiembrie pana in anul 2005 luna ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata popiz popiz Buna, mama mea este nascuta in 18.02.1962, are 33 ani lucrati, neintrerupt. la ce varsta se poate pensiona anticipat si care sunt procentele \\"in minus\\" ... (vezi toată discuția)