avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnare

Buna ziua, doresc sa primesc informatii despre o problema mai delicata.Cu greu m-am mobilizat sa contactez pe cineva in legatura cu situatia mea.
Am fost condamnat in 2010 la 4 ani cu executare, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.Pe scurt, era vorba despre afacerea aceea asemanatoare cu caritas, se nume "Delfin International", poate a-ti auzit de ea.Un amic, care deja era intrat in firma respectiva, mi-a propus si mie sa ma alatur, dar ca sa intru, aveam nevoie de 2290 de euro, suma care nu reuseam sa o acopar, asa ca mi-a propus sa imi faca acte pe firma lui, cum ca am lucrat 1 an de zile si sunt in regula cu totul, pentru a face un credit de 3000 de euro la BCR.
Actele le-a facut o alta persoana.Stiam ca ceva nu este in regula, dar avand incredere in el, ca fraierul...stiind ca are firma am spus ca totul o sa fie bine.
Am mers cu actele respective la banca, pe care eu bineinteles, am semnat, pentru a face o aplicatie pentru imprumut.Am fost refuzat, dosarul s-a pastrat la ei si am fost trimis in judecata, am fost am vorbit si cu procurorul in cauza, mi-am cerut scuze(bineinteles au fost de prisos) si a spus ca totul o sa fie bine.Si a fost, sunt singurul inculpat, care sa ales si cu o condamnare pe cap.
Din 2010 sunt plecat din tara, la sfatuirea avocatei si a familiei mele, acum recunosc, regret amarnic, ami bine stateam si imi ispaseam pedeapsa deoarece stau mereu cu frica si imi tresare inima la orice pas, de teama de a nu fii prins si trimis inapoi in tara dupa atata timp.De cand am plecat am stat in Italia, am muncit in toate domeniile, dar cel mai persistent si ma reprezinta este cel de barman.Acum am reusit de m-am stabilit in Anglia, mi-am luat inima in dinti, am deschis un cont bancar pe numele meu mi-am facut medic de familie si inclusiv numar de asigurare ca sa pot platii taxe si sa ma simt si eu un om normal, sa nu mai stau in anonimat.
Recent am primit o oferta de a lucra sofer pe autobuzele de aici, o oferta mai buna si mai frumoasa nici ca se putea, dar trebuie sa imi schimb permisul de conducere romanesc in cel englezesc.Intrebarea mea pentru dumneavoastra este: -Ce anume se poate intampla in momentul in care permisul romanesc ajunge la inspectoratul de politie din romania, care la eliberat si ma si cauta in acelasi timp pentru a ma trage la raspundere?Este posibil sa trimita pe cineva dupa mine?Vreau sa imi schimib permisul de conducere neaparat, dar acest gand ca intr-o zi ma voi trezii cu politia romana la usa ma inspaimanta, deoarece aici am reusit de am creat ceva, sunt un om bun, nu am facut niciodata rau la nimeni, iar cred ca inchisoarea nu m-ar ajuta la nimic, am cunoscut o fata minunata aici, suntem de 1 an de zile impreuna, vreau sa o iau de sotie si sa avem copii impreuna si un viitor frumos.Va intreb, daca imi puteti raspunde, sa imi schimb permisul de conducere, sau nu?In aprilie se fac 4 ani de la condamnare, mai dureaza mult prescrierea condamnarii?
Va multumesc anticipat si va rog frumos sa imi dati un sfat, cat de mic este el.O zi buna va doresc!
Cel mai recent răspuns: Maria_1980 , utilizator 01:11, 20 August 2014
prescriptia executarii pedepsei este de 5 ani plus durata pedepsei
bissy_ralu a scris:

prescriptia executarii pedepsei este de 5 ani plus durata pedepsei

Multumesc, inseamna ca avocata m-a cam mintit informandu-am ca pedepsele ce nu depasesc 4 ani se prescriu in 5. Despre permisul de conducere imi puteti spune ceva?
Decat sa ti-l schimbi mai bine te faci ca nu ai si dai acolo de permis,insa ti-as recomanda sa te predai si sa termini cu problemele,eu sunt in aceeasi situatie,am fost condamnat pt furt calificat in 2008.suntem in 2014,si luna trecuta m-am trezit ca ma cauta politia cu mandat european,deci dupa 6 ani de la condamnare,si dupa 9 ani de la comiterea faptei.si eu am o familie,un copil,dar m-am hiotarat sa ma predau,nu poti sta asa o viata....in plus,orice act emis duce la intreruperea prescrierii si acordarea unui nou termen,adica fapta ta se prescrie in 9 ani,daca la 8 ani ei iti vor emite mandat european,tre sa mai stai inca 9 ani ca sa se prescrie,asa ca fara sa vreau sa te influentez,stai d vb cu ai tai,mergi in tara si rezolva-ti problemele,eu am sa plec la jumatea lunii si nu ma gandesc decat cum va fi cand voi termina
Iti recomand sa iti angajezi un avocat care sa iti preia cazul si sa il studieze sa vada daca exista vreo parghie sa scapi mai ieftin,eu asa am facut,si crede-ma,intr-o zi,cand iti e lumea mai draga iti vor bate la usa,nu trimit ei din romania,doar introduc numele tau in baza de date europeana,si daca esti angajat cu acte te vor gasi cei din anglia si te vor extrada...
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2014
rodica1985, utilizator
rodica1985 a scris:

Decat sa ti-l schimbi mai bine te faci ca nu ai si dai acolo de permis,insa ti-as recomanda sa te predai si sa termini cu problemele,eu sunt in aceeasi situatie,am fost condamnat pt furt calificat in 2008.suntem in 2014,si luna trecuta m-am trezit ca ma cauta politia cu mandat european,deci dupa 6 ani de la condamnare,si dupa 9 ani de la comiterea faptei.si eu am o familie,un copil,dar m-am hiotarat sa ma predau,nu poti sta asa o viata....in plus,orice act emis duce la intreruperea prescrierii si acordarea unui nou termen,adica fapta ta se prescrie in 9 ani,daca la 8 ani ei iti vor emite mandat european,tre sa mai stai inca 9 ani ca sa se prescrie,asa ca fara sa vreau sa te influentez,stai d vb cu ai tai,mergi in tara si rezolva-ti problemele,eu am sa plec la jumatea lunii si nu ma gandesc decat cum va fi cand voi termina
Iti recomand sa iti angajezi un avocat care sa iti preia cazul si sa il studieze sa vada daca exista vreo parghie sa scapi mai ieftin,eu asa am facut,si crede-ma,intr-o zi,cand iti e lumea mai draga iti vor bate la usa,nu trimit ei din romania,doar introduc numele tau in baza de date europeana,si daca esti angajat cu acte te vor gasi cei din anglia si te vor extrada...

Nu imi vne sa cred, ceea ce citesc.As dorii tare mult sa inteleg sau sa imi explice si mie cineva, care sunt criteriile de a emite un mandat european, conditii si motive, sau ceva de genul, il dau ei asa cand vor, sau cum se procedeaza?
Trebuie sa ai mare curaj, sa te intorci dupa atata timp si sa lasi familia in spate, probabil asa este mia bine, dar crezi ca puscaria din romania reabiliteaza?Eu nu cred...
Plus, nu se mai adauga ceva la pedeapsa pentru neprezentare?!Off....uite, pentru niste greseli din tinerete, trebuie sa platesti cu varf si indesat.Daca eram un criminal sau un violator sau ce stiu eu ce alta natie de nenorocit, mai spuneam, dar am prejudiciu 0, ma caiesc pentru fapta mea si o regret, as vrea doar sa traiesc linistit aici unde sunt chiar daca nu as mai putea sa ma intorc vreodata acasa...dar ma descurajez pe zi ce trece.
Iti urez mult noroc si sanatate cat cuprinde in ceea ce vrei sa faci, am luat si o sa iau in considerare tot ceea ce ai spus si am sa ma gandesc pe viitor.Cu toate ca nu te cunosc, iti tin pumnii si ma rog sa iti iasa totul bine, asa cum iti doresti!Mult respect!!!
Iti multumesc,mandatul european se emite de catre o tara membra atunci cand o persoana este cautata pentru cercetare penala,sau ispasirea unei pedepse,toata europa este conectata la un sistem electronic prin care sa emite mandatul.La fiecare nume toate tarile au obligatia sa caute in bazele lor de date si daca te afli pe teritoriul acelei tari vor veni sa te ridice,te aresteaza,te duc la un judecator care iti comunica continutul mandatului dupa care te vor trimite in romania.Din cate mi-a spus avocatul,din 2008 si pana acum am fost in urmarire generala,insa din ianuarie 2014 autoritatile au inceput sa emita pt toti mandate k sa isi arate k sistemul functioneaza si ca tara isi merita dreptul sa intre in shengen.Asa as fi vrut si eu,sa traiesc o viata linistit,din pacate nu s-a putut...
Iti recomand sa te pregatesti din timp sa ai ceva banuti deoparte si sa ai si un avocat care iti cunoaste cazul,sa nu te ia nepregatit.Eu am avut noroc ca au venit la munca prima oara si am fost anuntat,asa ca m-am ascuns sa castig timp ca sa imi aranjez treburile.
Nu sunt pregatit psihic si nu am curaj sa ma intorc dar stiu ca e singura solutie,mai devreme sau mai tarziu ma vor lua pe sus.in plus acum sunt blocat la vami,nu mai pot munci,nu mai pot face nimic,deci e cea mai buna solutie,plus ca daca cei de langa u te iubesc,vor intelege ca 2-3 ani nu sunt o viata de om,vei iesi si vei fi un om liber.Imi pare rau insa ca trebuia sa o fac mai devreme eu singur,nu sa astept atatia ani,sa imi fac familie si un viitor prosper.
AA,daca te intrebi ce am furat?3 calculatoare dintr-un spital acum 9 ani de zile,iar aici lucrez de 7 ani la aceasi firma.Am obtinut de aici caracterizare de la servici,cazier curat,permisul de sedere,certificatele de casatorie si de nastere al copilului,traduse,legalizate si apostilate,care sigur imi for fi de folos in tara la tribunal
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2014
rodica1985, utilizator

Alte discuții în legătură

Mandat de arestare tariq tariq se emite un mandat de arestare european cand un om are de executat o pedeapsa de un an si 10 luni ? fapta de art.215 va multumesc (vezi toată discuția)
Dupa cat timp se prescrie o pedeapsa de un an inchisoare sorin28bv sorin28bv buna ziua! am si eu o intrebare pentru cine stie. am fost condamnat la un an de inchisoare cu executare, sunt in strainatae am adresa la dosar si sincer nu as ... (vezi toată discuția)
condamnare ,extradare si beneficii. tovarashu tovarashu Am cautat tot internetul si este greu sa ma sfatuiasca cineva. Am o condamnare in tara de 2 ani si 6 luni pentru furt calificat(am furat peste dintr-un iaz ... (vezi toată discuția)