avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Condamnare ,Extradare si beneficii.
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Condamnare ,Extradare si beneficii.

Am cautat tot internetul si este greu sa ma sfatuiasca cineva.
Am o condamnare in tara de 2 ani si 6 luni pentru furt calificat(am furat peste dintr-un iaz privat)bineinteles am avut si-o suspendare inainte tot cu furt..In 2010 am savarsit fapta si in 2014 mi-au dat sentinta ,cu doua zile inainte sa mi se dea sentinta am plecat la londra bineinteles nestiind ce se va intampla cu cazut in tara ,aflasem dupa doua luni ca am condamnare ,am avut o avocata care nu a interesato prea mult despre viata mea decat banii.Da,afland de pedeapsa am ramas socat si intrebandu-ma ce voi face incontinuare pentru ca gandirea era tot in tara ,acasa.Am stat 5 luni fara acte de frica ca ma vor gasi si ma vor trimite in tara ,dupa 5 luni mi-am schimbat permisul de conducere in englezesc am aplicat pentru toate actele fara sa ma mai gandesc ce mi se poate intampla.In tot acest timp am stat cu frica cand mergeam pe strada si vedeam politai pur si simplu ma inroseam de frica sau mai ales cand batea cineva la usa tot timpul ma gandeam ca-i politia.Dupa un an am ales sa ma predau pentru ca nu mai rezistam psihic am ales sa fur haine dintr-un magazin si asa mau prins .Cand mau interogat le-am explicat ca am probleme in tara si asa a inceput procesul de extradare .Am fost tinut in arest 1 zi si in puscarie 1 zi dupa care am platit un depozit de 1500£(bail condition) sa ma puna in arest la domiciliu.Mau pus in arest la domiciliu cu bratara electronica fara sa parasesc domiciliu intre orele 00:00-04:00 dimineata si sa semnez la politie Lunea si Vinerea ,bineinteles ziua puteam sa ma duc oriunde vroiam in United Kingdon,exclus UE pentru ca imi retinuse buletinul.Procesul de extradare a durat 2 ani si 7 luni in tot acest timp mi-am intemeiat o familie cu o Philipinesa am un copil de un an cu ea .Am cunoscuto de doua luni inainte sa ma aresteze dar saraca m-a acceptat cu toate problemele pe care le aveam si m-a ajutat sa trec cu bine peste toate stiind ca in tot acest timp ma putea trimite oricand in tara sa-mi ispasesc pedeapsa,dar procesul s-a terminat in noiembrie 2017 cu hotararea definitiva de a nu ma extrada pe motivele ca spatiul din puscariile romanesti nu corespunde cu normele europene impuse adica romanii mi-au oferit doar 2mp in camera si nu 3mp cat este in lege.acum am niste intrebari care nu-mi poate raspunde nimeni.
-Daca am stat 2 ani si 7 luni arestat la domiciliu mi se va scadea ceva in tara ?
-Pot face contestatie la executare intrucat eu am fost privat de libertate in tot acest timp?
-As putea redeschide dosarul ,sau rejudecarea dosarului?
-Cum as putea face sa fiu liber si in tara ?
Sfaturi;
Daca ai o condamnare si nu stii ce sa faci ,alege alta tara ,fa-ti pasaport si buletin data expirarii sa fie cat mai mare,daca te vor prinde nu le arata pasaportul ,doar buletinul pentru ca ala ti se va retine,este bine sa ai pasaport pentru ca in cazul in care nu vei fi extradat si nu-l ai.romanii nu-ti vor da pasaport .Daca te vor prinde alege sa stai in tara respectiva si sa nu te trimita in romania,daca alegi sa te trimita te vor trimite la primul termen de judecata ,eu am avut trei termene de judecata in doua m-au trimis dar cu drept de apel(si in al treilea) au anulat extradarea....sper sa va placa povestea mea si daca aveti nelamuriri dati reply. PS, acum am o viata normala .acasa cu familia momentan nu ma mai intereseaza romania ,ma gandesc acasa dar stiu ca nu ma pot duce.am incercat sa-mi fac pasaportul la consulatul din londra dar nu mau acceptat pe motive ca am condamnarea in tara ,pot calatori oriunde numai in UEnu....
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Ianuarie 2018
tovarashu, utilizator

Alte discuții în legătură

Cine ma ajuta????????????????? andreea19 andreea19 va rog,un sfat de specialitate.sotul meu este arestat in anglia pt furt.a avut procesul dar inca nu am aflat nimic.daca primeste o pedeapsa acolo se poate cere ... (vezi toată discuția)
Condamnat la o pedeapsa cu executare- extradare? ilincalucas123 ilincalucas123 Buna seara am niste probleme am fost condamnat la o pedeapsa de 3 ani cu executare sunt plecat din tara si nu am de gand sa ma predau aici Lucru castig bine ... (vezi toată discuția)
Sustragere de la executarea pedepsei- extradare? alex f alex f Buna. Un prieten a condus un autovehicul neinmatriculat fara a posedă permis de conducere și a primit 2 ani si 4 luni inchisoare cu executare. S-a sustras de ... (vezi toată discuția)