avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Plata majorari
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Plata majorari

Buna ziua

Apartamentul in care locuiesc a fost proprietatea bunicilor mei. In anul 1985 a fost facut un schimb de locuinte intre bunicii si parintii mei insa nu s-a facut si declararea acestui schimb la finante(atunci)-primarie (acum).
Zilele trecute cand parintii mei au vrut in sfarsit sa intre in legalitate si au mers cu contractul de schimb de locuinte la primarie au fost informati ca trebuie sa plateasca o amenda pentru intarzierea declararii(ceea ce mi se pare normal) iar in plus, desi plata impozitului pentru apartament a fost facuta la timp, trebuiesc platite majorari pentru impozitul pe ultimii 5 ani majorari (care insumeaza aproximativ 75% din valoarea impozitului).
Nu mi se pare normal sa fie percepute majorari pentru un impozit care a fost platit la timp desi a fost achitat pe un alt numecu o cerere de compensare a fost mutata suma impozitului platit din "contul" bunicului in "contul" parintilor).
V-as ruga daca se poate sa imi explicati daca este corecta judecata primariei iar daca nu, care ar fi demersurile pe care ar trebui sa le iau in considerare ulterior.

Va multumesc, Bogdan

Alte discuții în legătură

Compensare impozit auto lavinia_lixandru lavinia_lixandru Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: din 2008 m-am mutat cu domiciliul intr-o alta localitate din acelasi judet. In perioada 2008-2016 am achitat impozit ... (vezi toată discuția)
Corectarea declaratie dupa un an de zile genereaza penalitati elizatraian elizatraian la firma care lucrez au fost declarate si platite in 2008 impozit pe [u]dividente[/u] pentru asociatii firmei persoane fizice nerezidente, insa in noiembrie ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren din jurul casei - uzucapiune posibila? catalinn008 catalinn008 buna ziua, am nevoie de un sfat. bunicii sotiei locuiesc intr-o casa de peste 20 de ani. In jurul anilor 2000 au cumparat casa de la primarie, insa nu si ... (vezi toată discuția)