avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... corectarea declaratie dupa un an de zile genereaza ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

corectarea declaratie dupa un an de zile genereaza penalitati

la firma care lucrez au fost declarate si platite in 2008 impozit pe dividente pentru asociatii firmei persoane fizice nerezidente, insa in noiembrie 2010 s-a observat greseala declararii si platii si s-au depus declaratii rectificative si declarati noi 100 pentru impozit venituri nerezidente PF si s-a solicitat compensarea sumelor platite in 2008 intre impozit dividende si impozit venituri nerezidende, insa finantele m-au anuntat acum cateva zile 2011 ca am de plata dobanzi si majorari in suma de 200.000 lei pentru plata cu intarziere a impozitului pe nerezidenti. Mie mi se pare o mare hotie deoarece banii au fost platiti in contul lor si s-au folosit de ei. Totusi ce pot face in aceasta situatie??
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2011
elizatraian, utilizator
Mergeti la ANAF cu toata corespondenta pe care ati intocmit-o.Puteti evita plata majorarilor incepand cu data la care ati depus cererea ,respectiv nov 2010 pana in prezent.
Faceti contestatie la decizia de majorari si penalitati.Aveti grija la termene.
Va recomand sa va consultati si eventual sa mergeti insotit de contabil.
Aveti dreptate cu privire la faptul ca banii au fost oricum platiti,din pacate statul nu datoreaza dobanzi.
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificativa la declaratia 100 catar catar Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema la decembrie 2006 am declarat impozitul pe profit aferent trimestrului IV si in declaratia 100 si in 101,impozitul a ... (vezi toată discuția)
Declaratia 205 liliana alba liliana alba Buna, am o rugaminte sa mi spuneti declaratia 205 trebuie depusa pana 30.06.2009 pt dividentele aferente anului 2008. Astept un raspuns urgent. (vezi toată discuția)
Impozit dividende claudiaraduica claudiaraduica #-o Nu ma ajuta nimeniiiiiiiiiii??????????? Va roggggggggggggggggggggggg :-/ (vezi toată discuția)