avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Reducerea de 10 % la impozit poate fi anulata ?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Reducerea de 10 % la impozit poate fi anulata ?

Am platit la primarie impozitul aferent anului 2013 pana in 31 martie 2013, astfel ca am beneficiat de reducerea de impozit de 10 %.
Acum, primaria trimite angajatii prin comuna pentru a solicita sa platim cei 10 % din reducere ! ? !
Motivul, aflat "pe surse", dar nu official, este ca s-a uitat votarea in consiliul local a acestei reduceri.
Suntem obligati sa platim ?
Cine este raspunzator de aceasta situatie ?
Ce trebuie sa facem in acest caz ?
Va multumesc. Cu stima, M.S.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 21:54, 5 Februarie 2014
Daca nu a fost prevazuta in hotararea privind impozitele si taxele locale, reducerea care v-a fost acordata(bonificatia) trebuie s-o achitati. (verificati totusi si Hotararea de Consiliu Local daca este sau nu prevazuta acordarea bonificatiei pentru plata cu anticipatie a impozitelor locale).
Vinovati ca nu au respectat prevederile HCL sunt angajatii(probabil ca ei vor plati majorarile de intarziere)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonificatie acordata la plata cu anticipatie a impozitelor si taxelor locale ukzspan ukzspan Daca un contribuabil nu are toate datoriile achitate la Primarie si la inceput de an pana la 31 martie 2013 plateste toate datoriile in afara de amenzi mai ... (vezi toată discuția)
Procent reducere impozit dlcodrut dlcodrut Intr-o comuna Gorjana, in cazul achitarii impozitului până la 31 martie, se face o reducere de 8 procente din suma. Intrebarea este daca acest procent se ... (vezi toată discuția)
Reducere dobândă impozit restant din 2015 nicoss59 nicoss59 Am plătit impozitul pe teren şi imobil pentru anii 2015 şi 2016 în data de 29.06.2016. Am primit bonificaţia de 10% pentru anul 2016. Nu mi-a fost redusă ... (vezi toată discuția)