avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Lupta pentru partaj casa cand este bunul meu propriu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Lupta pentru partaj casa cand este bunul meu propriu

ma numesc elisabeta si am urmatoarea situatie:am cumparat o garsoniera in 2008 de la o firma de constructii.am achitat toata garsoniera 100% din banii mei(pot dovedi contul din banca pe numele meu de fata)am achitat toata suma mi s-a dat factura si chitanta fiind o mansarda in constructie urmand sa ne mutam in 3 luni conform antecontractului de vanzare cumparare.ne-am mutat cand s-a terminat constructia mai repede chiar decat au promis dar nu au mai putut sa ne faca actele intrucat au intrat in posibila insolventa.am deschis proces si am castigat dreptul de proprietate.eeeeeeeeeeeintre timp cat m-am judecat cu ei presata de parinti ca traiesc in pacate m-am casatorit cu un nenorocit.cand am obtinut dreptul de propietate eram pe alt nume dar a fost facut pe ambele nume contractul ,mi se parea mie ciudat dar nu am ripostat intrucat stiam deja legea ca bunurile devin comune in timpul casatoriei si nu se impart la divort.dupa 2 ani am vandut garsoniera si am cumparat o casa in apropierea orasului.am adus imbunatatiri casei din veniturile mele,mentionez ca am dovezi de venituri maricele iar sotul meu 2 ani nu a muncit deloc si apoi s-a angajat pentru 700 lei luna.acum ajungand la divort vrea jumatate din casa.
va rog ajutati-ma avocati care ati avut asemenea cazuri cum le-ati rezolvat?cum pot demonstra ca este bun provenit din vanzarea altui bun?de ce sa impart ceva ce este al meu,nu a contribuit la plata nici unei facturi de lumina sau gaze.banii lui sunt ai lui personal ii termina in 2 zile si banii mei sunt banii casei.
va rog raspundeti-mi
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:40, 7 Februarie 2014
In cadrul procesului de partaj puteti administra probe(martori,acte,interogatoriu)din care sa rezulte contributia dvs majoritara sau exclusiva la dobandirea bunurilor ce fac obiectul partajului.In general dosarele de partaj sunt de durata,necesita efectuarea unor expertize de specialitate si neaparat pt a avea sanse un av care sa va reprezinte.Succes.
sa inteleg ca am sanse sa nu impart nimic in cazul in care pot demonstra ca banii pe garsoniera au fost ai mei in contul meu si ca imbunatarile aduse casei au fost facute din veniturile mele pe care le pot demonstra cu acte ,martori.
am consultat un avocat si mi-a spus ceva de faptul ca am intrat in posesia garsonierei in timpul casatoriei chiar daca eu am achitat-o inainte singura din banii mei.credeti ca stau la mana judecatorului ?
ce imi spuneti dv ma incurajeaza pentru ca eu pot dovedi provenienta banutilor

va multumesc mult pentru raspuns
Cred ca va complicati sa cereti sa se constate ca e bun propriu cat actele zic altceva, mai degraba cereti la partaj o cota majoritara de 90% sau cat credeti.
Ar fi trebui sa intabulati garsoniera ca bun propriu ca asa si era si apoi cand ati cumparat casa, trebuia specificat in acte ca bunul inlocuieste un bun propriu.
Iar imbunatatirile alea le-ati facut impreuna chiar daca dvs ati avut venituri mai mari.
Ultima modificare: Joi, 6 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
IN primul rand lucrurile in instanta se dovedesc in functie de posibilitatile de dovada ale clientului, nu putem noi sti ce dovezi sa va spunem sa aduceti ca poate nu le aveti.
De exemplu, in cazul dv., e de ajuns sa aduceti extrase de cont de pe salariul care intra in contul de unde ati platit garsoniera; se vad datele, se vad banii proprii, se vede data platii... asta si ajunge!
DAR... aveti dv. aceasta dovada?

Ajunge sa dovediti ca garsoniera e din fondurile dv., apoi casa din garsoniera plus diferenta, dar nu stiu nici macar toata situatia, e de analizat... ati pus o diferenta? De unde provenea? Ce dovezi sunt?

Colegul avocat are ceva dreptate, dar nu stiu cata fara acte: intrarea in posesie e una, devenirea dv. ca proprietar e alta... ne intereseaza cand ati devenit proprietar, din ce s-a platit etc.

Sanse aveti, nu stiu daca sa dovediti ca e bun propriu, dar majoritar, da. Cat depinde de ce probe aveti dv., ele se iau si se coroboreaza de un avocat, nu va spune un avocat ce sa aduceti, ca poate nu exista...
am actul iesire din indiviziune cu primul meu sot.acolo apa banii care i-am primit din partaj.acesti bani au intrat in 2 conturi la banca;unul in euro si unul in lei.
banii i-am scos din cont in ziua cand am achitat garsoniera
am dovada salariilor mele plus ca eu unde lucrez sunt agent credite:asta inseamna ca am salar la firma la care angajata plus tichete cadou de la banci pentru fac credite clienti asta inseamna ca pot dovedi venituri si de 4000 ron in unele luni doar ca sunt in tichete cadou primiti din care eu am cumparat gresie,ciment,parchet,perdele,centrala gaze, covoarre,tot ce am investit in casa,iar creditele de consum":laptopuri,leduri,aragaz toate sunt platite de mine in rate
banii pentru casa sunt aceeasi cu care am vandut garsoniera adica am avut garsoniera in zona buna in constanta am vandut cu 20000 euro si am cumparat casa la 15 km de constanta tot cu 20000 euro.nu am pus diferenta.
am consultat un avocat si mi-a spus ca este bun comun provenit din surse proprii si sa nu accept nici o intelegere pentru ca am acte care dovedesc tot
acum eu consider ca sunt la mana legii,dar mi se parea atat de nedreapta legea sa impart 50%.acum mi-a dat sperate ca am sanse 90%sa castig.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, doresc sa stiu daca in urma partajului, eu si copilul ... Oprea M Oprea M Buna ziua, Doresc sa stiu daca in urma partajului, eu si copilul avem drept la o parte din apartamen?Las si detaliile mai jos: concubinaj intre anii 2001-2009, ... (vezi toată discuția)
Sfaturi solutionare partaj MMoniq MMoniq De curand am divortat (copilul a ramas in custodia mea) si urmeaza sa trec printr-un proces de partaj pentru a-mi recupera bunurile cumparate din veniturile ... (vezi toată discuția)
Partaj cu probleme eneaelena eneaelena buna ziua! problema mea este urmatoarea: acum 6 ani cand m-am maritat cu inca sotul meu, el nu facuse partajul cu fosta lui nevasta desi erau divortati de 8 ... (vezi toată discuția)