avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune nouã: instanța competentã, transmiterea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune nouã: instanța competentã, transmiterea cererii

daca vreau sa deschid o actiune noua unde voi depune dosarul la judecatoria sectorului de care apartine cel dat an judecata sau la judecatoria sectorului de care apartin eu ? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:39, 6 Februarie 2014
Art. 107 - Cod Procedura Civilă
Regula generală
(1) Cererea de chemare în judecată se introduce la instanţa în a cărei circumscripţie domiciliază sau îşi are sediul pârâtul, dacă legea nu prevede altfel.
(2) Instanţa rămâne competentă să judece procesul chiar dacă, ulterior sesizării, pârâtul îşi schimbă domiciliul sau sediul.

Retinem din cod : la judecatoria sectorului de care apartine cel dat în judecata (pârâtul).
Codul mai face referire/impune conditii si cu privire la obiectul Cererii de chemare în judecată.
da merci mult mam lamurit , mai as avea o antrebare va rog ! pot deschide actiunea si online ? exista aceasta posibilitate ?
1. Este competentă instanța de la sediul pârâtului dacă legea nu prevede altfel. În alt fel spus, aceasta este regula generală, regulă de la care există excepții. Pentru un răspuns care să vă ajute trebuia să precizați care este obiectul acțiunii.

2. Cererea de chemare în judecată poate fi depusă la instanță personal sau prin reprezentant, poate fi transmisă prin poștă, curier, fax, scanată și transmisă prin poștă electronică sau prin înscris în formă elecronică (art. 199, alin. 1 Cod procedură civilă).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. daca asociatia cheama in judecata firma de administrare ... caradis caradis Buna ziua. Daca asociatia cheama in judecata firma de administrare instanta competenta sa judece este judec.din sec. asociatiei sau judec.din sec. firmei ? ... (vezi toată discuția)
Am trimis prin comandă plătită printr-un site a unei firme ... fdanila fdanila Am trimis prin comandă plătită printr-un site a unei firme cu mai multe firme de curierat un colet care nu a mai ajuns la destinatar. Unde trebuie să fac ... (vezi toată discuția)
Articolul 107 nykolaa nykolaa Buna seara am si eu o intrebare legat de 107 Noul Cod de Procedură Civilă Regula generală Competenţa teritorială Cererea de chemare în ... (vezi toată discuția)