avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Numar zile de concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Numar zile de concediu medical

Cate zile de concediu medical se pot acorda in decursul unui an pana la comisia de examinare?
Cel mai recent răspuns: noa , utilizator 21:00, 18 Februarie 2014
Are cineva modificarea la zi a art. 13 din OUG 158/2005? Începând cu a 91-a zi, concediul se poate prelungi de către medicul specialist până la 183 de zile, cu aprobarea medicului expert al asigurărilor sociale.
forma la zi a ordonantei este ziua 91 sau ziua 90? o zi conteaza
Textul actual este:
Art. 13 din OUG 158/2005:

(1) Durata de acordare a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este de cel mult 183 de zile în interval de un an, socotită din prima zi de îmbolnăvire.

(2) Începând cu a 91-a zi, concediul se poate prelungi de către medicul specialist până la 183 de zile, cu aprobarea medicului expert al asigurărilor sociale.

(3) Durata de acordare a concediului şi a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este mai mare în cazul unor boli speciale şi se diferenţiază după cum urmează:

a) un an, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoză pulmonară şi unele boli cardiovasculare, stabilite de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, denumită în continuare CNAS, cu acordul Ministerului Sănătăţii;

b) un an, cu drept de prelungire până la un an şi 6 luni de către medicul expert al asigurărilor sociale, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoză meningeală, peritoneală şi urogenitală, inclusiv a glandelor suprarenale, pentru SIDA şi neoplazii, în funcţie de stadiul bolii;

c) un an şi 6 luni, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoză pulmonară operată şi osteoarticulară;

d) 6 luni, cu posibilitatea de prelungire până la maximum un an, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru alte forme de tuberculoză extrapulmonară, cu avizul medicului expert al asigurărilor sociale.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical ISTVANJ ISTVANJ Buna ziua, am o intrebare legata de numarul de zilele de concediu medical de care pot sa beneficiez, avand in vedere faptul ca in ultimul an am avut 126 zile ... (vezi toată discuția)
Concediu medical prenatal angajat cu jumatate de norma gintana13 gintana13 Am o angajata cu jumatate de norma ,insarcinata in 10 saptamani,in concediu medical de 29 de zile.Diagnosticul este de iminenta de avort,dar medicamente nu i ... (vezi toată discuția)
Zile concediu medical pompiliairina pompiliairina In cursul unui an calendaristic cate zile de concediu medical am voie sa am? Conteaza daca zilele sunt de la specilaist sau medicul de familie? (vezi toată discuția)