avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Schimbarea incadrarii dupa NCP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Schimbarea incadrarii dupa NCP

Am o ruda care a fost condamnata definitiv in urma unui omor cu incadrarea la articolul 174-175 litera i din vechiul cod penal. Exista vreo posibilitate ca, dupa noul cod penal, sa se schimbe incadrarea, mai ales ca in NCP la art 174 nu mai figureaza aceeasi fapta. In plus omorul a fost mutat la articolul 189 si litera i nu mai exista. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:20, 6 Februarie 2014
Nu cred ca se va reusi la micsorarea pedepsei.
se va face reincadrarea in art 188 cu limite de pedeapsa de la 10 la 20 de ani iar daca a fost condamnat peste aceasta pedeapsa , i se va reduce condamnarea la 20 de ani.
desigur nu trebuie sa pierdeti din vedere impotriva cui a fost infaptuit omorul ( sa nu fi fost impotriva unui politist , magistrat ) pentru ca in acest caz limitele cresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta lorilori43 lorilori43 as vrea sa stiu ce inseamna schimbarea incadrarii juridice din art.321 alin 1 vechiul cod si art 20 raplaart 174-175 alin 1 lit i vcp in art 375 NCP si art 32 ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor eugenia14 eugenia14 Fiul meu a fost condamnat la 7 ani si 6 luni, incadrare la articolul 174/175 lit i, a executat din pedeapsa 45 de luni. As dorii sa stiu daca beneficiaza ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva -intrarea in vigoare a noului c.pen./rejudecare? ioanapad ioanapad o persoana care a fost condamnata definitiv la 18 ani in baza articolului 174/175 lit i [[ Art. 175 Omorul calificat Omorul săvârşit în vreuna din ... (vezi toată discuția)