avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tentativa de omor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tentativa de omor

Fiul meu a fost condamnat la 7 ani si 6 luni, incadrare la articolul 174/175 lit i, a executat din pedeapsa 45 de luni.
As dorii sa stiu daca beneficiaza de noul cod penal si cam cat timp ar mai avea de facut din pedeapsa.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: eugenia14 , utilizator 20:09, 9 Decembrie 2013
NU beneficiază pentru că în cazul infracțiunii de omor limitele de pedeaspsă nu se schimbă.
Multumesc frumos.Din cate stiu, articolul 175 lit. i nu o sa mai fie in noul cod penal si atunci fapta nu se va rejudeca?Cum ar putea sa beneficieze de o reducere de pedeapsa, din cate am inteles, se va da o gratiere sau o amnistie?
Poate că eliminarea acestei agravante va schimba încadrarea juridică din aceea de omor calificat în cea de omor simplu, și, evident, va putea opera o modificare de pedeapsă,dacă nu a mai fost reținută și o altă circumstanță agravantă, care ar face ca încadrarea să rămână aceeași.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs sau infractiune unica? law_and_order law_and_order Buna seara! am si eu o intrebare: daca o persoana savarseste o fapta care intruneste atat o circumstanta de la omor calificat cat si una de la omor deosebit de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea incadrarii dupa ncp angelagela angelagela Am o ruda care a fost condamnata definitiv in urma unui omor cu incadrarea la articolul 174-175 litera i din vechiul cod penal. Exista vreo posibilitate ca, ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal 2014/incadrare pedeapsa; adriana20 adriana20 sotul meu e condamnat pe art.174-175 alin.1 lit. i ,si a primit o pedeapsa de 8 ani.dat fiind faptul ca in noul cod penal lit.i din art 175 ( omorul calificat ... (vezi toată discuția)