Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca pfa cu venituri din activitati independente, neplatitor de TVA, trebuie sa depuna decl 392B ?
Sunt nedumerita pt ca stiu ca daca esti neplatitor de TVA nu ai obligatia tinerii unui jurnal de vanzari-cumparari, iar evidenta contabila fiind in partida simpla, adica se inregistreaza numai incasari si plati, documentele justificative fiind chitantele / bonuri fiscale. Facturile poti sa le ai sau nu la achizitii.
Deci cum intocmesc D392B la achizitii daca nu mai am facturile ?
Va multumesc.
Cu privire la TVA, in conformitate cu prevederile punctului 62 alin. (1) din Titlul VI al Normelor metodologice de aplicare a Legii 571/2003 privind Codul fiscal
" Persoanele care aplică regimul special de scutire, conform art. 152 din Codul fiscal, au obligaţia să ţină evidenţa livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii care ar fi taxabile dacă nu ar fi realizate de o mică întreprindere, cu ajutorul jurnalului pentru vânzări, precum şi evidenţa bunurilor şi a serviciilor taxabile achiziţionate, cu ajutorul jurnalului pentru cumpărări"
Daca nu mai aveti facturile, trebuie sa le reconstituiti.
Daca nu "aplicati regimul special de scutie" -care este motivul pentru care nu sunteti inregistrat in scopuri TVA? Ce fel de operatiuni realizati? Nu sunteti scutit de TVA deoerece nu ati depasit plafonul de 65.000 de euro?
da, nu am depasit plafonul, prestez servicii din activitati independente.
dar am crezut ca neplatitor de TVA este una, iar scutit de TVA cu totul altceva.
deci sa inteleg ca cele 2 sintagme ca sa spun asa, "neplatitor de TVA" si "regimul special de scutire" sunt la fel ?
multumesc pt efortul dvs de a ma lamuri
Platitori tva
panemariana
sunt un ii cu contabilitate partida simpla neplatitor tva,va rog frumos sa-mi explicati care este problema când cumpar marfa de la platitorii de tva, eu am ... (vezi toată discuția)