avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Platitori tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Platitori tva

sunt un ii cu contabilitate partida simpla neplatitor tva,va rog frumos sa-mi explicati care este problema când cumpar marfa de la platitorii de tva, eu am vreo obligatie in legatura cu plata tva, am observat ca unii angrosisti nu prea vor sa dea factura in acest caz.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 09:59, 14 Noiembrie 2014
Nu vor sa dea factura pentru a nu plati ei TVA si impozit.
Nu aveti obligatii in materie de TVA decat daca depasiti plafonul de 65.000 euro cifra anuala de afaceri.
Exista totusi obligatii in manerie de TVA si in cazul aplicarii scutirii, cifra de afaceri sub 65.000 euro.

Norme CF TVA:

62. (1) Persoanele care aplică regimul special de scutire, conform art. 152 din Codul fiscal, au obligaţia să ţină evidenţa livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii care ar fi taxabile dacă nu ar fi realizate de o mică întreprindere, cu ajutorul jurnalului pentru vânzări, precum şi evidenţa bunurilor şi a serviciilor taxabile achiziţionate, cu ajutorul jurnalului pentru cumpărări.
D-na se referea la obligatii de plata nu de evidenta.
Ok. Dar in forum intra si persoane neformate in domeniul fiscal si contabil si ar putea intelege ca persoanele neinregistrate in scopuri de TVA nu au nicio obligatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa depasire plafon tva coltex coltex Buna dimineata! Varog sa ma lamuriti cu o problema; Daca un PFA a taiat o factura pe luna Decembrie 2009 si a incasat-o in luna ianuarie, eu contabilizez ... (vezi toată discuția)
Pfi factura cu tva sau fara? GabriellaS GabriellaS Buna ziua, Am un PFI infiintat pentru servicii de dirigentie de santier. Am facut un contract cu o primarie si urmeaza sa facturez pe baza contractului. Nu ... (vezi toată discuția)
Tva la pfa persoana cu handicap cosmin311 cosmin311 Buna ziua! Eu daca vreau sa deschid un magazin online si vreau sa vand niste produse mai platesc TVA-ul la stat ? avand vedere ca sunt persoana cu handicap si ... (vezi toată discuția)