Buna dimineata! Varog sa ma lamuriti cu o problema; Daca un PFA a taiat o factura pe luna Decembrie 2009 si a incasat-o in luna ianuarie, eu contabilizez venitul in Ianuarie 2010 avand in vedere ca in Registrul de Incasari si Plati se trec numai platile si incasarile efective si nu facturile; In cazul in care as pune factura automat as depasi plafonul de TVA pe anul fiscal 2009;
Intrebarea mea este cum procedez si cum ar putea interpreta ce de la finante in cazul unui control??
Multumesc! :hm:
Buna dimineata,
Daca in Decembrie 2009 nu erati inca inregistrata ca platitor de TVA, factura se va contabiliza doar la momentul incasarii, adica Ianuarie 2010.
Doar cand veti fi inregistrata ca platitor de TVA, factura se va contabiliza, pentru platile de TVA, in luna in care ati emis-o. In registrul de incasari si plati se va contabiliza in luna in care ati incasat suma din factura.
Eu sunt totusi de parere ca jurnalele de tva trebuiau tinute. Si situatia data nu are legatura cu registrul jurnal de incasari si plati. Cifra de afaceri nu se calculeaza in functie de incasari.