avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA depasire plafon TVA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA depasire plafon TVA

Buna dimineata! Varog sa ma lamuriti cu o problema; Daca un PFA a taiat o factura pe luna Decembrie 2009 si a incasat-o in luna ianuarie, eu contabilizez venitul in Ianuarie 2010 avand in vedere ca in Registrul de Incasari si Plati se trec numai platile si incasarile efective si nu facturile; In cazul in care as pune factura automat as depasi plafonul de TVA pe anul fiscal 2009;
Intrebarea mea este cum procedez si cum ar putea interpreta ce de la finante in cazul unui control??
Multumesc! :hm:
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 12:31, 28 Februarie 2010
Din punct de vedere al tva factura se inregistreaza la decembrie. Ati depasit plafonul.
Buna dimineata,
Daca in Decembrie 2009 nu erati inca inregistrata ca platitor de TVA, factura se va contabiliza doar la momentul incasarii, adica Ianuarie 2010.
Doar cand veti fi inregistrata ca platitor de TVA, factura se va contabiliza, pentru platile de TVA, in luna in care ati emis-o. In registrul de incasari si plati se va contabiliza in luna in care ati incasat suma din factura.
Multumesc tare mult! Asa am gandit si eu, exact asa am facut dar am vrut sa stiu si alte pareri.Inca o data multumesc!=D>
Eu sunt totusi de parere ca jurnalele de tva trebuiau tinute. Si situatia data nu are legatura cu registrul jurnal de incasari si plati. Cifra de afaceri nu se calculeaza in functie de incasari.

Daca ma insel...cu atat mai bine.
Pentru contabilitatea in partida simpla, cifra de afaceri este egala cu incasarile, daca nu esti platitor de TVA.

Alte discuții în legătură

Plafon tva - venituri din activ.independente nicoletapenescu nicoletapenescu Care sint veniturile din activ.indepndente care sint luate in considerare la plafonul de TVA de 300.000 lei. Situatia practica este a unui PFI activitati ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul pentru tva in cazul unui pfa la norma de venit Catalin9871 Catalin9871 Buna ziua, Se da PFA la norma de venit, neplatitor de TVA. In cazul in care se depaseste plafonul TVA de 300.000 lei, suma de plata TVA se va calcula din ... (vezi toată discuția)
Plafon tva si avansurile cimpazu cimpazu buna ziua, am gasit acest text : In cifra anuala de afaceri de 119.000 lei se include si valoarea avansurilor facturate pentru livrari de bunuri si prestari de ... (vezi toată discuția)