avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Penalitati de intarziere in cazul nerestituirii in ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Penalitati de intarziere in cazul nerestituirii in termen a unei datorii intre PFA

Buna ziua,
Intre doua PFA-uri a fost incheiat un contract de inchiriere pe termen de 6 luni si a fost platit un avans chirie pentru 3 luni-3.000 leisi cv unui aparat cafea.-2.000 lei
Persoana care a platit nu s-a mutat in spatiu. Cele doua parti au hotarat sa rezilieze contractului amiabil. Sunt probleme la restituirea avansului, cel care a primit banii si-a platit catre ANAF datorii restante si nu poate restitui cei 3.000 lei decat in 5 luni.
Ce penalitati se pot stabili pentru neplata la timp a datoriei?
Aparatul de cafea a ramas in spatiu ,nu s-a facut factura pentru vanzare, exista doar un proces verbal intre cele 2 parti in care se specifica ce reprezinta suma de 5.000 lei platita/ respectiv incasata.. Niciuna dintre parti nu mai vrea acest aparat acum.Ce se poate face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cristina Timaru , Avocat 01:22, 10 Martie 2014
Buna seara,

Puteti solicita cel mult dobanda legala, calculata dupa dobanda de referinta a BNR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire imprumut in transe eugen82 eugen82 Cu mai bine de un an in urma am imprumutat pe cineva cu suma de 10.000 euro pentru 3 luni. Am redactat in scris un act. I-am dat numarul meu de cont in ... (vezi toată discuția)
Diferente curs valutar leasing financiar Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Cum este corect sa se inregistreze diferentele de curs valutar aferente leasingului financiar? In ct. 665/765 sau 668/768? Va multumesc! (vezi toată discuția)
În anul 2016 am câştigat în instanţă dreptul de a mi se ... mariusmih mariusmih În anul 2016 am câştigat în instanţă dreptul de a mi se restitui taxa auto \"cu dobânzile şi penalităţile legale\" în vigoare la acea dată. Mi s-a ... (vezi toată discuția)