avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Legea 12/1990 art 1 lit g
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Legea 12/1990 art 1 lit g

Buna ziua!

Decizia nr. 498 din data de 10 mai 2012 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art.1 lit.g) din Legea nr.12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, daca stiti, in momentul de fata se aplica decizia sau nu??
In alt forum cineva spune....citez "Deciziile CC se refera asupra unui aspect , norma juridica , sau reglementare daca incalca legea fundamentala , Constitutia Romaniei. ( a nu se confunda cu ICCJ ).

Constitutia Romaniei :
Deciziile Curţii Constituţionale

ARTICOLUL 147
(1) Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale, îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept.

Decizia prin care Curtea Constituţională, în exercitarea controlului concret, posterior, rezolvă, prin admitere, excepţia de neconstituţionalitate este obligatorie şi produce efecte erga omnes şi nu numai inter partes litigantes, deşi este pronunţată în cadrul unui litigiu care există în faţa justiţiei între anumite părţi determinate.
Este consecinţa faptului că prevederea declarată neconstituţională rămâne în legislaţie, dar aplicarea ei, fiind contrară supremaţiei Constituţiei, încetează nu numai în procesul în care a fost invocată.

Care este de fapt "adevarul"...mai este valabil art, 1 lit.g) din Legea nr.12/1990 in prezent???

As dori raspunsuri fundamentate si nu PARERI
Cel mai recent răspuns: valentin1967 , utilizator 07:28, 12 Februarie 2014
tocmai am primit si eu 1500 lei amenda in baza art1 litera g din 1990
sunt si eu foarte curios care este adevarul la intrebarea dvoastra
nu gases explicatii pe nici un site
astep cu nerabdare raspunsul
DAVINCI007 a scris:

tocmai am primit si eu 1500 lei amenda in baza art1 litera g din 1990
sunt si eu foarte curios care este adevarul la intrebarea dvoastra
nu gases explicatii pe nici un site
astep cu nerabdare raspunsul

din moment ce scrie clar ca avem voie sa cumparam marfuri
de unde vrem
e clar asta o sa fac
daca revin baetii GF am sa le pun textul in fata si pa
sa vfaca ce vor ei ca eu nu platesc nimic
Probabil ca oricum gaseau ei "ceva" ca asa cum e legislatia noastra, e imposibil sa stii toate chichitele care se ascund prin textele legilor. Ati "scapat" sa zicem usor cu 1500 lei, am cunostinte care au primit de la 4.000 la ...10.000 la ultimile controale ale ANAF si asta fara sa stea prea mult sa verifice pt ca se grabeau sa "FACA BANI"(ANAF-ul).
Problema e ca traim intr-o tara frumoasa, dar ne conduc si fac legi niste oamenui de CACAT!!!!(vezi cati fosti ministrii de finante sau sefi ANAF au fost descoperiti ca ei sau familiile lor fac afaceri necurate- Blejnar acum mai nou Chitoiu(nevastasa) si am putea continua!!!!
Referitor la articolul 1 lit g din legea 12/1990 eu am inteles asta:
articolul 1 lit g a fost declarat neconstitutional DAR trebuia emisa o hotarare de guvern care sa schimbe acest articol si pana atunci el ramane in vigoare ca asa vor ALESII nu au ei timp pt chestii din astea din care nu are de castigat vreunul din cohorta lor. Daca era ceva de muls sa vezi ce repede schimbau legea.

Nu stiu ce sa mai zic ....si eu am mai cumparat si o sa mai cumpar de la "unitati de desfacere cu amanuntul" pt ca acolo am gasit anumite marfuri mai ieftine decat in celelalte en gros-uri.
Problema o pun in felul urmator...daca stii ca oricum ei(anaf-ul, politia economica..etc) oricum ne vor da amenda ca asa au ORDIN(si e adevarat) ce rost mai are sa respectam intrutotul legile?????...Totusi parerea mea e ca trebuie sa fim "acoperiti" , sa nu ne punem cu ei...ca oricum gasesc ei ceva...si sa speram sa nu ne dea vreo amenda mai mare ca stii...
f) faptele prevazute la lit. a), b), e), g), i), j) si k), in cazul in care au fost savarsite de persoane juridice, cu amenda de la 6.000 lei la 20.000 lei.
Art. 4
(1) Marfurile sau produsele care au servit sau au fost destinate sa serveasca la savarsirea vreuneia dintre faptele prevazute la art. 1 lit. a), b), d), e), g) si j), daca sunt ale contravenientului sau ale operatorului economic, precum si sumele de bani si lucrurile dobandite prin savarsirea contraventiei se confisca si se valorifica in conditiile legii, contravaloarea lor facandu-se venit la bugetul administratiei publice centrale.

Apropo...de ce ti-au dat "numai" 1500 lei ca pt pers juridice amenda e de la 6000 si jumatate din minimul e 3000???:-/
Mie de asta mi-e cam teama sa nu-mi dea maximul...20.000...X-( caz in care as contesta in instanta amenda daca ar fi peste 2.000lei si sigur as castiga dar asta inseamna alti bani(avocatul) timpi si alergatura inutila....si nervi bineinteles.

Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2014
valentin1967, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revanzare marfa luata de la un retailer danac71 danac71 Buna ziua, Nu stiu daca aici este cel mai potrivit loc pentru intrebarea mea; daca nu, rog moderatorii sa imi spuna unde sa il mut. Un magazin ... (vezi toată discuția)
Legea care interzice comercializarea unui bun fara document de provenienta? ContSters125947 ContSters125947 Buna ziua, Am si eu o nelamurire si anume: care este LEGEA CARE INTERZICE COMERCIALIZAREA UNUI BUN FARA DOCUMENT DE PROVENIENTA? Fiind persoana fizica daca ... (vezi toată discuția)
Vanzare marfa fara acte de achizitie bogobogobogo bogobogobogo Buna ziua Am vindut o cantitate de cherestea in valoare de 12.000 ,00 ron pentru care am eliberat factura . Problema este ca nu am acte de achizitie ... (vezi toată discuția)