avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general revanzare marfa luata de la un retailer
Discuție deschisă în Contabilitate în general

revanzare marfa luata de la un retailer

Buna ziua,

Nu stiu daca aici este cel mai potrivit loc pentru intrebarea mea; daca nu, rog moderatorii sa imi spuna unde sa il mut.

Un magazin alimentar poate folosi bonurile de masa pentru a achiziona de la un retailer marfuri ? Mentionez ca retailerul emite factura pe acea marfa.

Mi s-a spus ca nu ar fi legal, daca stiti o lege in acest sens va rog sa imi spuneti.

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: danac71 , utilizator 17:01, 8 Septembrie 2012
Baza legala care interzice revanzarea produselor cumparat din unitati cu amanuntul este Legea 12/1990 – privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, republicata in anul 2009.

Acesta Lege la art.1, lit.g prervede:

Constituie activitati comerciale ilicite si atrag raspunderea contraventionala sau penala, dupa caz, fata de cei care le-au savarsit, urmatoarele fapte:

g.) cumpararea de marfuri sau produse in scop de revanzare, de la unitatile de desfacere cu amanuntul, de alimentatie publica, cantine, unitati de turism si alte unitati similare;
...
Legea prevede o amenda intre 1.000 lei si 1.500 lei in cazul persoanelor fizice, iar in cazul persoanelor juridice de la 6.000 lei pana la 20.000 lei, iar marfurile si veniturile incasate din aceste vanzari vor fi confiscate. Daca amenda este platita in cel mult 48 ore, se poate achita jumatatate din minimul amenzii.

Puteti plati (marfa) prin orice mijloc (bonuri de masa, etc), unitatea de unde cumparati marfa tot cu amanuntul ramane.

[ link extern ] /
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2012
ContSters233047, utilizator
CCR a admis exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 1 lit. g) din Legea nr. 12/1990 - Decizia 498 din 10 mai 2012 publicata in Monitorul Oficial 428 din 28 iunie 2012.
Multumesc mult ! Ar fi trebuit sa aflu asta de la contabila noastra, dar...X-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revanzarea produselor belacsaba belacsaba Buna ziua mi-am deschis un magazin mixt.intrebarea este pot sa cumper produse din hypermarketuri pentru revanzare sau numai din [EDITAT] magazine de tip ... (vezi toată discuția)
Cumpararea pentru revanzare din supermarketuri gen cora, auchan ciprianmocanu13 ciprianmocanu13 Buna seara Va rog sa imi transmiteti daca in prezent se poate cumpara pentru revanzare produse din supermarketuri gen Cora sau Auchan. Mentionez ca detin ... (vezi toată discuția)
Vanzarea en detail gabitabac gabitabac Marfa care o cumpar in baza facturii fiscale insotita de bon fiscal de la un comerciant en detail am voie sa o revand, care este baza legala, ar trebuie sa am ... (vezi toată discuția)