avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Revanzarea produselor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Revanzarea produselor

Buna ziua

mi-am deschis un magazin mixt.intrebarea este pot sa cumper produse din hypermarketuri pentru revanzare sau numai din [EDITAT] magazine de tip cash&carry?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: cantea_m , utilizator 01:35, 17 Ianuarie 2013
Ceea ce achizitionati prin reteaua de magazine cash&carry puteti revinde. Aceasta numai in cazul in care nu este specificat pe factura ca acele marfuri si produse nu sunt achizitionate cu scopul de a fi revandute.
Marfurile achizitionate din hypermarket nu sunt destinate revanzarii, din ceea ce stiu eu. Legea 12/1990 prevede ca nu se pot vinde marfurile achizitionate de la magazine en detail.

Puteti revinde produsele cumparate din unitatile unde la casa vi se emite direct factura si nu bon fiscal cu factura la cerere.
Adica asa cum primiti la magazinele [EDITAt] de tip cash&carry.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Domnule Bela Csoba, Nu puteti vinde marfurile daca le-ati cumparat din unitati de vanzare cu amanuntul. Iata ce prevede Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite - republicata la 5.05.2009 , la ari litera g

"Art. 1. — Constituie activitati comerciale ilicite si atrag raspunderea contraventionala sau penala, dupa caz, fata de cei care le-au savarsit, urmatoarele fapte:


g) cumpararea de marfuri sau produse in scop de revanzare, de la unitatile de desfacere cu amanuntul, de alimentatie publica, cantine, unitati de turism si alte unitati similare; "
Decizia Nr.498 din 10.05.2012
referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 1 lit. g) din Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite
ACT EMIS DE: Curtea Constitutionala
ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 428 din 28 iunie 2012
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea en detail gabitabac gabitabac Marfa care o cumpar in baza facturii fiscale insotita de bon fiscal de la un comerciant en detail am voie sa o revand, care este baza legala, ar trebuie sa am ... (vezi toată discuția)
Cumpararea pentru revanzare din supermarketuri gen cora, auchan ciprianmocanu13 ciprianmocanu13 Buna seara Va rog sa imi transmiteti daca in prezent se poate cumpara pentru revanzare produse din supermarketuri gen Cora sau Auchan. Mentionez ca detin ... (vezi toată discuția)
Revanzare marfa luata de la un retailer danac71 danac71 Buna ziua, Nu stiu daca aici este cel mai potrivit loc pentru intrebarea mea; daca nu, rog moderatorii sa imi spuna unde sa il mut. Un magazin ... (vezi toată discuția)