avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzarea en detail
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzarea en detail

Marfa care o cumpar in baza facturii fiscale insotita de bon fiscal de la un comerciant en detail am voie sa o revand, care este baza legala, ar trebuie sa am specificat ceva pe factura de achizitie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 21:13, 1 Ianuarie 2014
Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, republicata 2009
Art. 1
Constituie activitati comerciale ilicite si atrag raspunderea contraventionala sau penala, dupa caz, fata de cei care le-au savarsit, urmatoarele fapte:
g) cumpararea de marfuri sau produse in scop de revanzare, de la unitatile de desfacere cu amanuntul, de alimentatie publica, cantine, unitati de turism si alte unitati similare;

A fost ABROGAT prin:

Decizia nr. 498/2012 referitoare la admiterea excepţiei de neconstituţionalitate a prevederilor art. 1 lit. g) din Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite
Dar scrie ca textul actualizat al legii intra in vigoare in februarie 2014
Este data o decizie de neconstitutionalitate.
Aceasta litera a fost abrogata prin paragraful din Decizie nr. 498/2012 incepand cu 13.08.2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revanzarea produselor belacsaba belacsaba Buna ziua mi-am deschis un magazin mixt.intrebarea este pot sa cumper produse din hypermarketuri pentru revanzare sau numai din [EDITAT] magazine de tip ... (vezi toată discuția)
Cumpararea pentru revanzare din supermarketuri gen cora, auchan ciprianmocanu13 ciprianmocanu13 Buna seara Va rog sa imi transmiteti daca in prezent se poate cumpara pentru revanzare produse din supermarketuri gen Cora sau Auchan. Mentionez ca detin ... (vezi toată discuția)
Revanzare marfa luata de la un retailer danac71 danac71 Buna ziua, Nu stiu daca aici este cel mai potrivit loc pentru intrebarea mea; daca nu, rog moderatorii sa imi spuna unde sa il mut. Un magazin ... (vezi toată discuția)