Va rog sa imi transmiteti daca in prezent se poate cumpara pentru revanzare produse din supermarketuri gen Cora sau Auchan.
Mentionez ca detin Intreprindere Individuala, cumpar produsele cu factura fiscala si fac revanzarea lor tot cu factura.
Ma intereseaza aspectul legal,daca pot cumpara pentru revanzare .... si daca conteaza, pentru mine ca si revanzator, care este codul caen al furnizorului, atata vreme cat eu receptionez produsele cu factura si le vand tot cu factura, platind taxe pentru venitul realizat.
Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri pe care le astept cu deosebit interes.
Pana in anul 2012 aceasta practica era interzisa prin Legea nr. 12/1990.
Potrivit legii nr.12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activităti comerciale ilicite constituie activităti comerciale ilicite si atrag răspunderea contraventională sau penală, după caz, fată de cei care le-au săvarsit „cumpărarea de mărfuri sau produse in scop de revanzare, de la unitatile de desfacere cu amănuntul, de alimentatie publică, cantine, unităti de turism si alte unităti similare”.
In cele din urmă această interdictie a fost ridicată.
Curtea Constitutionala, prin Decizia nr. 498 din data de 10 mai 2012 a admis exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor referitoare la cumpărarea de mărfuri sau produse in scop de revanzare, de la unitatile de desfacere cu amănuntul si alte unităti similare si s-a stabilit că: dispozitiile art.1 lit.g) din Legea nr.12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activităti comerciale ilicite sunt neconstitutionale.
Vanzarea en detail
gabitabac
Marfa care o cumpar in baza facturii fiscale insotita de bon fiscal de la un comerciant en detail am voie sa o revand, care este baza legala, ar trebuie sa am ... (vezi toată discuția)