„Art. 4/1 – (1) În aplicarea dispoziţiilor art. 5 şi 6 din Codul penal, se stabilesc şi se aplică, pentru fiecare instituţie de drept penal autonomă, dispoziţiile mai favorabile din legile penale succesive.
(2) Prevederile art. 5 si 6 din Codul penal nu se aplică cu privire la imprescriptibilitatea răspunderii penale ori a executării pedepselor pentru unele infracţiuni”. daca m-ar putea ajuta avocatii de pe acest site sa stim si noi cum se traduce in termeni mai omenesti aceste articole ....ma intereseaza daca ne ajuta art astea sa beneficieze si condamnatii definitiv de o redozare a pedepsei chiar daca nu depasesc maximul din ncp....multumesc!
alina daca ai reusit sa asculti dezbaterea spune-mi ca nu doar eu am inteles ca ar trebui rezolvata problema cu privire la legea penala mai favorabila pentru pedepsele definitive :)
ca deja nu mai stiu ce sa cred ..... merci
da!=D>si sigur vor fi rezolvate ba chiar au pomenit si de o redozare a pedepsei daca ai sa fii atenta in concret asta ne intereseaza pe noi REDOZAREA!Doamne ajuta!
sper sa nu ne bucuram degeaba....
am ascultat cu cea mai mare atentie posibila dar....nevazand concluziile finale si nici nu am avut cu cine vorbi recent parca nu mi-a venit sa cred ca totusi va mai fi o speranta :)
da....si eu ma bucur dar stai sa vedem ce inseamna in concret articolul ala k se pare k e cam greu de tradus :( sa asteptam sa se publice in monitorul oficial si ..Doamne ajuta sa fie de bine!bafta!
Subiect: Proiect de lege.art 4/1
„Art. 4/1 – (1) În aplicarea dispoziţiilor art. 5 şi 6 din Codul penal, se stabilesc şi se aplică, pentru fiecare instituţie de drept penal autonomă, dispoziţiile mai favorabile din legile penale succesive.
(2) Prevederile art. 5 si 6 din Codul penal nu se aplică cu privire la imprescriptibilitatea răspunderii penale ori a executării pedepselor pentru unele infracţiuni”
Unde a-ti gasit acest proiect de lege? unde sa discutat? Si pe mine ma intereseza f mult acest subiect!
MULTUMESC!
Art 15 cod penal
cosminaa
buna ziua, art 15 cp
Aplicarea facultativă a legii penale mai favorabile în cazul pedepselor definitive
Când după rămânerea definitivă a hotărârii ... (vezi toată discuția)