avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Recuperare creante
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Recuperare creante

Poate o soc. com. sa recupereze un debit de la un client (tot soc com), prin Tribunal, dar fara a angaja avocat?. Mai concret as vrea sa recuperez c/valoarea unei facturi neincasate de la un client ce nu mai raspunde nici unui demers al nostru, iar suma de recuperat nefiind mare nu justifica cheltuieli cu un avocat. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Andreea Clara Robu , Avocat 23:04, 8 Februarie 2014
Prin intermediul unui consilier juridic, pe care il puteti angaja cu 2 ore, pe durata procesului.
Pentru recuperarea sumelor prin intermediul instantei nu este obligatorie asistarea sau reprezentarea prin avocat. Trebuie sa decideti asupra tipului de actiune ce urmeaza sa o promovati si puteti eventual sa solicitati judecarea cauzei in lipsa nefiind necesar sa va prezentati in fata instantei.
In cazul in care nu aveti cunostinte juridice atunci aveti nevoie de un avocat, care va poate recupera inclusiv cheltuielile de judecata avansate de dvs, inclusiv onorariul acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clienti neincasati tudorani tudorani In contul \'clienti incerti\' exista o suma care reprezinta un client neincasat, client care nu a fost dat in judecata, s-a incercat recuperarea pe cale ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata RotaruRazvan RotaruRazvan Buna ziua! Daca imi actionez in judecata fostul angajator si pierd procesul, pot fi obligat sa platesc cheltuieli de judecata? Daca da, cam care este ... (vezi toată discuția)
Onorariul avocatului Irina Balcangiu Irina Balcangiu Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca avocatul este obligat sa taie o chitanta, atunci cand i se dau bani ca sa te reprezinte in instanta. Si daca este cazul ... (vezi toată discuția)