avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Am un prieten divortat de 1 an de zile.Credeti ca mai are vreun drept sa deschida un proces de partaj impotriva sotiei pt impartirea de bunuri dobandite pe timpul casniciei,sotia neavand un loc de munca in tot acest timp si as mai dori sa aflu ce drepturi i se mai cuvin sotiei.MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: AVOCAT ZAHARIA CALIN FLORIN , Avocat 23:05, 15 Aprilie 2009
Intrucat art 30 .Cod Fam prevede in mod expres ca unurile dobandite de la data casatoriei sunt bunuri comune ale celor doi soti , dupa imparteala , si sotia va avea o cota parte din dreptul de proprietate.
Insa prezumtia de contributie egala a celor doi soti e una relativa , putand fi combatuta prin proba contrara , facandu-se dovada unui aport pecuniar mai mare al dvs.

Pentru a se sista starea de indiviziune , e necesar un partaj , fie el amiabil , la notar , fie judiciar , evitand astfel taxele notariale ;););)
probleme a scris:

Am un prieten divortat de 1 an de zile.Credeti ca mai are vreun drept sa deschida un proces de partaj impotriva sotiei pt impartirea de bunuri dobandite pe timpul casniciei,sotia neavand un loc de munca in tot acest timp si as mai dori sa aflu ce drepturi i se mai cuvin sotiei.MULTUMESC!

il poate deschide si peste 10 ani... nu e nici o graba...numai sa mai existe bunurile. B-)
in rest.... cum zice colegu..
actiunea in partajarea bunurilor comune ale sotilor este in esenta o actiune imprescriptibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj pavalutagigi pavalutagigi intre sot ,sotie,copil 19 ani care este procentul sotului? (vezi toată discuția)
Partaj Maruscuta Maruscuta După 5 ani de la căsătorie am devenit proprietari ai apartamentului in care locuiam ca si chiriași. Cu o parte din suma a contribuit socrii mei. Acum dupa ... (vezi toată discuția)
Divort Julia24 Julia24 Buna ziua. In cazul unui divort, cum se face partajul? Eu sunt casatorita de un an si jum. Eu doresc sa divortez pentru ca nu mai functioneaza deloc... Avem ... (vezi toată discuția)