avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare inainte de termen -noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare inainte de termen -noul cod penal

Buna ziua , in cazul in care exista o pedeapsa de condamnare cu suspendare la 2 ani si jumatate pentru o infractiune de delapidare cu prejudiciu de 12700 lei complet recuperat la momentul acordarii sentintei, este prima si unica infractiune comisa , se poate obtine o reabilitare inainte de trecerea celor 2 ani si jumatate cu stergerea cazierului tinand cont de modificarile din codul penal referitoare la infractiunile economice ? Din cate stiu pragul este undeva la 500000 de euro , pana la care se acorda doar amenda acum .
Multumesc anticipat
Nu se poate face nimic.
ART. 15 LPACP
(1) Măsura suspendării condiţionate a executării pedepsei aplicată în baza Codului penal din 1969 se menţine şi după intrarea în vigoare a Codului penal.
(2) Regimul suspendării condiţionate a executării pedepsei prevăzute la alin. (1), inclusiv sub aspectul revocării sau anulării acesteia, este cel prevăzut de Codul penal din 1969.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare cazier judiciar- ped.cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei mikiss mikiss Buna seara Pentru o condamnare 2 ani cu suspendare, 4 ani de incercare , cand se poate incepe reabilitarea judecatoreasca? Sentinta a fost data pe 15 dec ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept- lege mai favorabila -art. 595 c.p.p ? vasile2013 vasile2013 In conditiile in care prevederile noului cod penal sunt mai favorabile in ceea ce priveste institutia reabilitarii de drept, mai este nevoie de promovarea unei ... (vezi toată discuția)
Gratierea sebastain sebastain am primit o pedeapsa cu supendare de 2 ani plus inca 2 de incercare intrebarea mea este mi se va sterge aceasta cu ocazia intrarii in vigoare anoului cod penal ... (vezi toată discuția)