avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine plateste intretinerea dupa vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine plateste intretinerea dupa vanzare-cumparare

Buna ziua,
Am cumparat un apartament, contractul este facut in data de 19 decembrie2013.
In contract nu am putut sa trecem o perioada de pasuire pana la eliberarea apartamentului de fostul proprietar din cauza ca banca nu a permis(credit ipotecar)
Am picat de comun acord in fata notarului ca ii acord 30 de zile. Bun. cheia mi-a fost predata cu cateva zile inainte de termen, a fost bine pana aici.
Dar, in momentul cand am facut actele, intretinerea nu era platita in totalitate, dar nu erau restante. Era o luna(noiembrie) de plata, cu toate acestea, asociatia i-a dat fostului proprietar adeverinta ca nu are nimic de platit.
In ianuarie, s-a afisat si intretinerea pe decembrie, care totodata a fost si cam mare tinand cont ca nu s-a locuit acolo din spusele propietarului.

Problema este ca acum, nu vrea sa plateasca decat pana pe 19 decembrie(daca vanzarii), dar cheltuielile de pe scara doar. Nu apa, nu caldura.
Ce pot face in siatuatia aceasta. Nu vreau sa platesc ce au folosit ei in decembrie tinand cont ca eu am intrat abia pe 12 ianuarie in apartament.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:08, 7 Februarie 2014
Buna Laura.
Daca din 19 decembrie ai devenit deplin proprietar al apartamentului, evident ca puteai avea o intelegere cu el sa il mai lasi 30 zile. Dar, pentru evitarea situatiilor de genul, era bine sa fie in forma scrisa. Nu era obligatoriu sa fie facut in fata notarului. Adica, din moment ce ai devenit proprietar deplin, poti, de exemplu, sa inchei cu proprietarul un contract de comodat pe un termen de 30 zile, cu toate obligatiile decurgand automat din aceasta ( inclusiv obligatia omului rau la plata intretinerii). Din cate inteleg ati facut-o doar verbal. Daca reusesti sa dovedesti ca ati avut, totusi o conventie, dar nescrisa, ai sanse sa recuperezi banii. Concluzie - sfat: platesti acum ce e de plata la intretinere, ca sa eviti alte neplaceri in plus, apoi te hotarasti cum si in ce fel te indrepti impotriva nerusinatului.
Succes, si, pe viitor, apeleaza la un specialist inainte, nu dupa. Si nu mai avea incredere in vorbe: verba volant, scripta manent.
Multumesc de raspuns. Corect! Trebuia sa fac asta inainte. Dar proprietara e o doamna atat de draguta..care vroia sa vanda apartamentul sa le dea copiilor de casa. Totul arata impecabil in apartament, ea vorbea foarte frumos, era foarte deschisa, pana in momentul cand am trecut de acte. Cand s-a transformat total. Apartamentul l-a lasat blana, cand a luat mobila si ce mai aveau au luat cu smulsul, au lovit pereti, au smuls fire din pereti odata cu lustrele si aplicile, au inlocuit vasul de WC cu unul vechi, si..au lasat neachitata intretinerea.
Aseara am vorbit cu presedintele, singurul mod in care ma poate ajuta este sa nu ii dea fondul de rulment. Dar de la 400 de lei cat e intretinerea, pana la 100 cat are fond de rulment, doamna s-a cam incalzit pe banii mei:D

Oricum, oameni buni, cascati ochii ca nimeni nu e ceea ce pare:D

Nu e nevoie nici sa fi avut ceva scris, e nevoie sa mergeti sa va inscrieti in cartea de imobil cu data de 12.01.2014 si sa intrebati cine era inainte in apartament... :)
Faptul ca cineva locuieste acolo duce la obligatia de plata a intretinerii; faptele se dovedesc cu martori. Nu conteaza ca nu au stat acolo in baza unui titlu, tot datoreaza intretinere.
Notificati-i, eventual mergeti la o mediere cu ei, trebuie sa rezolvati. Depinde si de martori. Eventual o adeverinta de la asociatie ca pana in data de... au stat acolo fostii proprietari, va ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema fondului de rulment danielamrom danielamrom Buna ziua. La sfarsitul anului 2015, mai precis pe 30 octombrie, am achizitionat un apartament. In momentul semnarii contractului, fostul proprietar a ... (vezi toată discuția)
Cine plateste restantele la intretinere lrt_28 lrt_28 Buna ziua, In data de 11.03.2016 am incheiat la notar un contract de vanzare cumparare prin credit \"Prima casa\" a unui apartament.Prin contract a trebuit ... (vezi toată discuția)
Fond rulment si fond reparatii Ana-Maria-27 Ana-Maria-27 Buna ziua, Am devenit proprietarul unui apartament in urma cu cateva saptamani, iar acum cateva zile s-a afisat lista cu plata intretinerii. Fostul ... (vezi toată discuția)