avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract telefonie mobila

Buna ziua,
Am vazut o oferta la Cosmote cu un abonament care prevedea un telefon gratuit si am zis sa il incerc.
Am facut tot ce trebuia....au trecut 3 luni de cand am abonamentul si nu imi comvine, vreau sa reziliez contractul.
Am sunat la Cosmote in legatura cu rezilierea si mi-au spus ca trebuie sa platesc suma de 800 lei pentru efectuarea rezilierii.
Va rog sa ma ajutati, nu mai vreau sa am nici-o legatura cu aceasta retea si in plus am inteles ca s-a aprobat o lege prin care ANPC intervine in aceste clauze abuzive.
Cum trebuie sa procedez, ce pierderi si ce avantaje voi avea ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:54, 6 Februarie 2014
Telefoanele cuprinse in oferte nu sunt gratuite, se ofera clientilor in schimbul semnarii unor contracte cu durata determinata (de regula 2 ani).
Taxa de despagubire este compusa din pretul telefonului si pierderile suferite de companie pentru faptul ca doriti rezilierea contractului atat de repede, nu este abuziva.

Nu stim ce telefon ati primit, daca merita cei 800 de lei platiti-i si scapati de contract. Calculati si cat v-ar costa abonamentul daca asteptati pana expira contractul; in locul dvs. as ramane in retea pana la expirarea contractului, macar beneficiati de minutele platite prin abonament. Nu aveti sanse sa il reziliati fara plata acelei sume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract companie de telefonie tm06cristi tm06cristi A intrat in vigoare legea privind renuntarea la un post fix de telefonie daca nu mai doresc sa mai fiu la ei? Anul trecut in iunie am primit telefon ca ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract internet wireless mishu83 mishu83 Mi-am facut contract pentru internet cu Zapp(Cosmote) acum 2 luni pe perioada de 24 luni. As dorii sa stiu daca cu noua lege (de reziliere a contractelor ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telekom contact_blue contact_blue Buna seara. Anul trecut in luna August, am fost sunat de un agent Telekom, mai exact o doamna care mi-a facut o oferta, un abonament cu un telefon. Eu avand ... (vezi toată discuția)