avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenitori sezinari; acces in imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenitori sezinari; acces in imobil

este posibil ca unul dintre mostenitorii sezinari si sotia supravietuitoare sa limiteze accesul celuilalt mostenitor sezinar in imobilul care formeaza masa succesorala, in sensul de a nu-i permite accesul in una dintre camere , bucatarie si baie? poate fi acest drept de posesie al mostenitorilor sezinari ingradit prin nepermiterea accesului intr-o parte a locuintei?
Cel mai recent răspuns: lolo0112 , utilizator 12:49, 21 Aprilie 2009
Buna seara.Mostenitorii sezinari vin la mostenire in lipsa descendentilor, fie singuri, fie in concurs cu sotul supravietuitor.In speta prezentata de dvs in situatia in care nu s-a facut succesiune nici unul dintre mostenitorii sezinari si nici sotia supravietuitoare nu poate ingradi dreptul celuilalt mostenitor sezinar in bunuri ce fac parte din masa succesorala
mostenitorii sezinari = descendentii si ascendentii
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2009
lolo0112, utilizator
in afara art 673 C. civ., mai exista vreo alta norma care sa reglementeze dreptul de posesie al motenitorilor sezinari?
exista vreun articol de lege care limiteaza dreptul de posesie al mostenitorilor sezinari?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim juridic bunuri din masa succesorala owner owner Buna ziua, Am rugamintea sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Daca o mostenire nu a fost dezbatuta ( mostenitorii nu au deci certificate ) atunci ... (vezi toată discuția)
Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Bunuri inainte de casatorie mshboss mshboss Buna seara! Sunt casatorit,sotia detine un apartament dinaintea casatoriei. Intrebarea mea este daca voi avea vreodata vreun drept legal asupra ... (vezi toată discuția)