avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Impozit cesiune societate + aport in natura active
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Impozit cesiune societate + aport in natura active

O societate (SRL) are capital social 200 lei. In 2005 a achizitionat un teren cu 100.000 lei. Acum acest activ reprezinta 100% din valoare firmei (firma nu mai are activitate de cativa ani).

Terenul mai valoreaza acum ~ 300.000 lei. Eu vreau sa vand firma unei persoane care de fapt este interesata de acest teren. Daca am face cesiunea partilor sociale, trebuie sa platesc un impozit de 16% pe diferenta dintre valoare tranzactiei declarata la notar si valoarea nominala a actiunilor.

Intrebarea mea este daca pot sa fac un aport in natura cu acest teren in acest fel sa rezulte o valoare nominala a actiunilor mult mai mare (si aproape de realitate). Astfel voi plati impozit doar pe diferenta dintre valoarea tranzactionata si noua valoare nominala.

Cum se face aportul in natura? trebuie sa fac o evaluare cu un expert ANEVAR?

multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:50, 7 Februarie 2014
Da, baza de calcul pentru impozitul pe castigul din cesiunea partilor sociale e diferenta intre valoarea efectiva vanduta si cea nominala.
Da trebuie un evaluator autorizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare/vanzare firma fara a plati impozite aferente cedarii/vanzarii Pico98 Pico98 Buna ziua, Suntem 2 asociati cu 50% fiecare intr-o firma care sa zicem ca valoreaza 10.000 EUR (dar are capital social 1000 EUR). Vrem sa cedam/vindem firma ... (vezi toată discuția)
Procedura vanzare parti sociale grandanat grandanat Speta: Societate comerciala SRL, 2 asociati 50-50. Care e procedura de transfer a partilor sociale de la un asociat la celalalt? Practic cesionarea a jumatate ... (vezi toată discuția)
Tva transfer parti sociale matmih matmih Buna ziua, Am o nelamurire asupra necesitatii includerii TVA in pretul de achizitie a tuturor partilor sociale detinute la o societate. Codul fiscal nu prea ... (vezi toată discuția)