avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj dupa deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj dupa deces

Buna ziua,
Tatal meu este la a doua casatorie. Apartamentul in care locuiesc cei doi este cumparat de tatal meu inainte de casatorie. Cum se va face partajul dupa decesul lui? Sotia are vreun drept asupra apartamentului? sau se va imparti doar intre mine si fratele meu care suntem copii lui cu prima sotie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: m_m , utilizator 20:43, 16 Aprilie 2009
Buna seara.in situatia in care tatal dvs nu intocmeste pe numele actualei sotii un testament in care sa inscrie si acel apartament partajul se va face numai intre dvs si frate, fara ca actuala sotie sa fie inclusa la acest partaj.
Apartamentul este un bun propriu al tatalui dumneavoastra. In cazul decesului sau, sotia supravietuitoare va mosteni o cota de 1/4 din partea sotului (adica din bunurile proprii si parte din bunurile comune care ii revine tatalui), iar copiii, indiferent de numarul lor vor mosteni o cota de 3/4.
Am inteles, acum o noua nedumerire:

Tatal mea vrea sa imi cumpere in rate o garsoniera dar va fi pe numele lui deoarece banca nu imi acorda mie credit. Eu voi plati avansul si ratele dupa ce decedeaza.
Exista vreo solutie, ceva ce poate face el cat este in viata, astfel ca dupa decesul lui aceasta garsoniera sa nu intre in partaj?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea bat o vina marinica71 marinica71 parintii mei au fost casatoriti 20 de ani.in urma casatoriei au rezultat doi copii eu si fratele meu.cei doi(parintii) au achizitionat in timpul casatoriei un ... (vezi toată discuția)
Mostenire marinica71 marinica71 buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei Viorel Namesnic Viorel Namesnic Buna, am asa o situatie si poate ma puteti ajuta. Sunt singurul copil la parinti, care au divortat cand aveam eu 2 ani,acum am 24. Intre timp, tatal meu s-a ... (vezi toată discuția)