Decizia de sanctionare nu se semneaza de catre comisia de disciplina.
Angajatorul este cel care emite si semneaza aceasta decizie in baza raportului final al cercetarii disciplinare prealabile.
Decizia de sanctionare nu are acelasi statut juridic ca si o decizie de concediere, decat in cazul in care sanctiunea aplicata este desfacerea disciplinara a c.i.m.
Insa,potrivit art.252 alin.2 C.mun., sub sanctiunea nulitatii absolute , , in decizie se cuprind in mod obligatoriu celeasi elemente ca si in cazul concedierii disciplinare.
Pot fi motive de anulare a unei decizii de sanctionare si concediere (ambele emise prin acelasi act) urmatoarele elemente ( voi cita cateva pasaje din decizie ):
" (...) COMISIA DISCIPLINARA DECIDE SANCTIONAREA DLUI B.D. (...) CU DESFACEREA DISCIPLINARA A CONTRACTULUI DE MUNCA (...) "
"Prezenta decizie de sanctionare REPREZINTA SI DECIZIE DE CONCEDIERE (...)"
Contestati decizia primita la comisia de disciplina. Deocamdata atat aveti, nu decizia privind desfacerea CIM.
Decizia de concediere (a doua mentiune din actul comunicat dv.) trebuie sa fie emisa de catre conducatorul unitatii, sa poarte stampila si semnatura conducatorului unitatii, sa fie intemeiata pe art., alin., litera din Codul muncii si legi speciale aplicabile (daca exista), si sa fie motivata cu continutul deciziei de sanctionare emisa de comisie.
E una si aceeasi decizie ,cu acelasi numar de inregistrare .Stiam ca decizia de concediere este atributul exclusiv al angajatorului , nu al unei comisii de cercetare care , din punctul meu de vedere , are rolul de a propune sanctiunea si nu de a decide in numele angajatorului.
Concediere disciplinra
Ibi88
Buna seara, care este procedura de concediere disciplinara a unei salariate daca are CIM suspendat in Revisal pentru absente nemotivate? Mentionez ca s-a ... (vezi toată discuția)