avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuielile facute la infiintarea unui CMI in luna ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuielile facute la infiintarea unui CMI in luna decembrie 2013 pot fi deduse din veniturile realizate de CMI in ianuarie / februarie 2014 ?

Buna ziua,

sotia mea a infiintat un cabinet medical individual (CMI) in Bucuresti.
La 2 decembrie 2013 a primit ultima autorizatie de functionare si a inceput sa isi desfasoare activitatea. Evident, pentru toate autorizatiile si avizele e necesar sa aiba o dotare minimala (de fapt 3x dotari minimale).

Dotarea functionala cuprinde achizitii de ordinul 22000 lei, fara ca vreun obiect
sa aiba valoare peste 2500 lei.

Acest fond a fost un aport propriu la CMI, fiind considerat in sistemul de contabilitate ca fiind un 'imprumut'.

Din pacate, anul 2013 s-a inchis dpdv contabil pe pierdere, intrucat luna decembrie nu a avut incasari substantiale. Toate cheltuiele legate de dotarea cabinetului au fost decontate in lunile noiembrie si decembrie 2013, rezultind o pierdere uriasa. S-a tras linie si anul 2014 incepe pe plus intrucat toate facturile respective s-au dedus deja.
Intrebarea mea este foarte simpla: ce putem face pentru a deduce cheltuielile respective in 2014 ? Daca in luna decembrie 2013 as fi avut un venit de 100lei si
as fi cheltuit 101lei, sunt pe minus, statului nu ii sunt dator nimic (aproape). Dar daca am avut un venit de 100lei si am cheltuit 22000lei, statului nu ii sunt dator in continuare cu nimic. Practic cei 22000lei nu i-am dedus, anul 2014 incepe cu new balls, cabinetul e cadou, scad cheltuiele curente cu electricitate, gaze, etc. si restul se calculeaza contributiile la stat.
Cel mai recent răspuns: georgeenciu , utilizator 12:06, 7 Februarie 2014
conform codului fiscal articolul 80

(3) Pierderea fiscală anuală înregistrată pe fiecare sursă din activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor şi din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură se reportează şi se compensează cu venituri obţinute din aceeaşi sursă de venit din următorii 5 ani fiscali.

(4) Regulile de reportare a pierderilor sunt următoarele:
a) reportul se efectuează cronologic, în funcţie de vechimea pierderii, în următorii 5 ani consecutivi;
b) dreptul la report este personal şi netransmisibil;
c) pierderea reportată, necompensată după expirarea perioadei prevăzute la lit. a), reprezintă pierdere definitivă a contribuabilului.


Astfel veti depune in acest an delcaratia de venit realizat 200 pe pierdere, care va fi recuperata in urmatorii 5 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere tranzactii bursiere pedrolino pedrolino pierderile din tranzactii bursiere inregistrate de o persoana fizica la sfarsitul anului 2014 se pot deduce din veniturile cumulate in anul 2014 ? (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala ContSters166822 ContSters166822 Buna ziua, o intreprindere individuala ia in calcul la stabilirea impozitului pe profit anual si pierderea din anul precedent? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Pierdere fiscala eleonor eleonor am un if si in 2008 am ramas cu pierdere fiscala de 5100 ron,ieri m`au sunat de la finante si mi`au zis sa merg la controlul fiscal de 3 ani si mi`au sugerat ... (vezi toată discuția)