avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM la pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM la pensionare

Buna ziua!
Un salariat primeste acasa decizia de pensionare pt. limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare pe 04.02.2014. La unitate comunicarea de la Casa de Pensii ajunge pe data de 06.02.2014. Este corect sa-i fac decizia de incetare cu data de 14.02.2014? (in Codul Muncii scrie 5 zile lucratoare de la data comunicarii deciziei).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:21, 7 Februarie 2014
Intocmiti decizie de constatare cazului de incetare de drept a CIM in cinci zile de la intervenirea acestuia , art.56(2) CM. De la data comunicarii deciziei curge termenul de 5 zile.
@ mihaela_1968

Nu este corect,

Data incetarii c.i.m. = 06.02.2014 si nu 14.02.2014

Incetarea c.i.m. se transmite in REVISAL la data incetarii c.i.m. .
Buna ziua. Am si eu o intrebare. Daca o persoana, care este personal contractual intr-o institutie, iese la pensie, dar doreste sa continue pe respectivul post, i se face incetare a contractului de munca, se scoate postul la concurs, sau se poate merge mai departe cu un contract de munca? multumesc
Se inceteaza c.i.m. si , apoi, se va scoate postul la concurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încetarea -56lit c zxz19 zxz19 Buna ziua Am primit o adresa de la casa de Pensii o adresa prin care se comunica ca a fost emisă decizie de pensie anticipata pt un angajat, nr deciziei. ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului colectiv cipriana26 cipriana26 Buna seara ! In acesta an(in iulie ) am implinit varsta de 65 ani. Pentru prelungirea perioadei de munca (pana la scoaterea postului la concurs) am adresat o ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca in cazul pensionarii gluten gluten Pentru pensie limita de varsta ,contractul de munca inceteaza de drept ca si la pensie anticipata si pensie de boala? Se face decizie de propunere la pensie ... (vezi toată discuția)