avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea contractului colectiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea contractului colectiv

Buna seara ! In acesta an(in iulie ) am implinit varsta de 65 ani. Pentru prelungirea perioadei de munca (pana la scoaterea postului la concurs) am adresat o cerere institutiei .Pana astazi , nu am primit nici un raspuns .Astazi ,02.12.2014 , in schimb , am primit decizia de incetarea contractului de munca , conform art 56 c) din Legea 53/2003 si art 385 din Legea 95/2006.
Decizia este din data de 28.11.2014 , iar incetarea contractului din data de 01.12.2014. Intrebarea mea este urmatoarea : nu trebuia , totusi , intre data deciziei si data incetarii contractului sa existe cateva zile (lucratoare )de preaviz , in care angajatului i se comunica decizia ?
Mentionez faptul ca postul nu a fost scos la concurs!
Multumesc !
Ultima modificare: Marți, 2 Decembrie 2014
cipriana26, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:36, 3 Decembrie 2014
In cazul incetarii de drept a c.i.m. nu se acorda preaviz.

Nu este obligatoriu sa se scoata la concurs un post vacant.
Încetarea de drept a contractului individual de muncă

Art. 56
c) la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate parţiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare

(2) Pentru situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. c)-j), constatarea cazului de încetare de drept a contractului individual de muncă se face în termen de 5 zile lucrătoare de la intervenirea acestuia, în scris, prin decizie a angajatorului, şi se comunică persoanelor aflate în situaţiile respective în termen de 5 zile lucrătoare.

Am interpretat gresit articolul !?!
Ultima modificare: Miercuri, 3 Decembrie 2014
cipriana26, utilizator
Nu ati gresit articolul, insa nu intelegem nelamurirea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie sau salar ? GuiPaulaPaul GuiPaulaPaul Buna seara ! Sunt sofer la o unitate de inavatamant pe masina de transport scolari. Azi, 29.12.2014 mi-am depus dosarul de pensionare la casa de pensii. ... (vezi toată discuția)
Despre c.i.m blue191 blue191 Salariatul a primit decizia de pensie la limita de varsta.Poate sa lucreze cu acelasi contract?Cu ce data se incheie un nou C.I.M? (vezi toată discuția)
Buna ziua, am 62 de ani si sunt angajat la primarie contractual ... adi58 adi58 Buna ziua, Am 62 de ani si sunt angajat la primarie contractual pe post de referent I A. Am depus actele de pensionare cu reducerea virstei standard de ... (vezi toată discuția)