avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie sau salar ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie sau salar ?

Buna seara !

Sunt sofer la o unitate de inavatamant pe masina de transport scolari. Azi, 29.12.2014 mi-am depus dosarul de pensionare la casa de pensii. vreau sa va intreb daca pot sa lucrez pana lan incheerea anului scolar, adica 31.08.2014 si sa primesc si salariu si pensie .
daca da, care este legea care imi da acest drept ?
daca nu, de cand nu ma mai duc la serviciu ? de la 1 ianuarie 2015 sau numai de cand intru in posesia deciziei de pensionare?

Multumesc anticipat.........!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 30 Decembrie 2014
Pentru ce fel de pensie v-ati depus dosarul , limita de varsta , anticipata, anticipata partial?

Art. 56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
.....
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;
....
pensie pt limita de varsta cu stagiu de 35 ani de cotizare
1. In momentul in care ati indeplinit conditiile de varsta standard de pensionare si de stagiu complet de cotizare trebuia ca angajatorul sa va inceteze contractul individual de munca (CIM) si apoi, cu aceeasi data se putea incheia un alt CIM.

2. Ca pensionar pentru limita de varsta puteti cumula pensia cu salariul fara nici o alta conditie.

3. - Daca nu mai doriti sa lucrati puteti oricand sa demisionati sau sa faceti o cerere de incetarea a CIM cu acordul partilor.
- Daca mai puteti lucra o puteti face in continuare si primiti si pensie si salariu.
Avand in vedere ca este bugetar, se va incheia CIM determinat doar in urma unui concurs organizat dupa legislatia in domeniu... Unitatea de invatamant va scoate postul la concurs si domnul are dreptul sa participe.
Nu este obligatoriu sa scoata postul la concurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare de drept popoacaflorica popoacaflorica Buna ziua, lucrez la un liceu.Pe data de 02/07/2016 ma pensionez de drept.As dori sa stiu daca pot sa cumulez pensia cu salariu la ceasta unitate si in ce ... (vezi toată discuția)
Cumularea pensiei pentru limită de vârstă cu salariul MirceaNicolescu MirceaNicolescu Din moment ce legea permite cumularea pensiei pentru limită de vârstă cu salariul, depunerea dosarului de pensie, emiterea deciziei şi intrarea efectivă ... (vezi toată discuția)
Dosar pensie anette03 anette03 Buna seara, sunt asistenta medicala in cadrul DSP si imi desfasor activitatea intr-o unitate de invatamant prescolar de stat si va rog sa-mi spuneti daca de ... (vezi toată discuția)