avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... teapa ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

teapa ?

varul meu a luat un credit de 2500 ron. timp de aproximativ 1 an si jumatate si- a platit intocmai si la timp ratele plus dobanda . la un moment dat fiind cu ratele si dobanda la zi a platit suma totala care ii mai ramasese dar fara dobanda . a crezut ca a terminat cu datoria. in schimb , banca a trecut suma platita intr-un cont curent de unde lunar ii tragea rata si dobanda . cand banii din cont s-au terminat a primit somatie ca nu a achitat toate ratele si mai are de plata inca aproximativ 1 an. ce este de facut ?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 10:10, 16 Aprilie 2009
Rambursarea anticipata nu echivaleaza cu depunerea unei sume in cont fara a anunta banca despre aceasta intentie. In aceasta situatie ar trebui sa depuna o cerere de rambursare anticipata , i se va calcula cat mai are de platit plus comisionul de rambursare anticipata. Numai banca este cea care va poate informa cu privire la rambursarea anticipata a creditului.
Asa este cum vi s-a scris mai sus, deoarece creditul a fost acordat in temeiul unui contract cu o anumita durata, cu anumite termene de rambursare a ratelor, ori daca imprumutatul nu face o cerere de rambursare anticipata a creditului, pe care banca sa o aprobe si sa-i calculeze toata datoria la zi (comison rambursare anticipata, taxe de radiere a inscrierilor din registrele de publicitate a garantiilor), banca nu se sesizeaza din oficiu ca un client oarecare a depus in contul curent suma X, care echivaleaza aproximativ cu cat are el de rambursat...
In schimb, daca a existat o astfel de cerere de rambursare anticipata scrisa, si banca nu a tinut cont de ea, trebuie sa se lupte si sa reglementeze situatia cu banca respectiva, astfel incat sa nu mai plateasca nimic.
In orice caz, dupa rambursarea unui credit, anticipat sau la scadenta, este intelept ca oricine sa solicite bancii o adeverinta cum ca nu mai are datorii catre banca respectiva.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar Ale1980 Ale1980 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea problema. Inca de la inceput va scriu ca noi am fost neatenti si am crezut in banca \\"X\\" si in functionari. In ... (vezi toată discuția)
Rambursarea anticipata stevethegreat stevethegreat In 2001 eu si sotia am contractat un credit ipotecar de la o banca mare de la noi, din Bucuresti. Creditul a fost in EUR pe 10 ani. Incepand cu 2003 am inceput ... (vezi toată discuția)
Accidental in biroul de credit Vigilante Vigilante Buna ziua, In 2005 am facut in credit la banca Unicredit de vreo 1500 de euro. Am paltit ratele lunar la timp intotdeauna far intarzieri. In 2006, am ... (vezi toată discuția)